avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii asociatie apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii asociatie apartament

Buna seara.Am de platit la asociatie 4000 de lei din restante etc.Apartamentul unde locuim este girat la banca de vreo 12 ani,iar acum ne-a venit decizia pentru contestatia facuta la cerere executare,adica respinsa.Asociatia de proprietari ne poate da in judecata,sa ne ia lucruri din casa,chiar daca nu sunt ale noastre pentru a-si putea recupera restantele sau ne poate cere banii restanti prin proces.Tin sa precizez ca apartamentul este pe numele mamei,parintii mei nefiind casatoriti,noi copii purtand numele tatalui?la ce ne putem astepta?multumesc :sorry:
Eu cred ca trebuie sa va focalizati energiile in alte directii. Ati facut o mare eroare garantand pentru acea firma iar in general in viata naivitatea se plateste. Acum va bazati tot pe acea persoana sa va salveze?? Dupa ce a "uitat" sa va scoata apartamentul de sub sechestru?? Acea persoana nu are niciun interes sa scoata firma din faliment... de ce ar face asta? Nu are niciun motiv. Lui nu i se poate intampla nimic... va raspunde doar in limita capitalului social... iar banca va va executa pe Dvs. Cat despre asociatie nu cred ca mai au ce sa execute....
robert
1-Atat banca cat si asociatia de proprietari pentru a se asigura de posibilitatea recuperarii debitelor,vor nota debitele la OCPI
2-Ambele creditoare au dreptul sa solicite instantei pronuntarea de hotarare prin care sa dispuna admiterea cererii de recuperare debit
Executorul judecatoresc poate dispune procedura executari silite,poate solicita deschiderea succesiunii
Daca dvs acceptati masa succesorala ,pe cale de consecinta va asumati atat activul=
bunurile cat si pasivul=datoriile,situatie in care cei 2 creditori vor incerca recuperarea sumelor
3-Avand in vedere valoarea somatiei,este evident ca banca nu va reusi recuperarea sumei prin executarea apartamentului
Banca are prioritate fata de terti ,astfel incat asociatia de proprietari risca sa nu mai recupereze sumele cu titlu de restanta
Multumesc de raspuns.Noi abia aveam 20 de ani,cand mama a ipotecat apartamentul,sa-i faca bine patronului unei verisoare primare.Cine credea ca o sa se ajunga aici,pentru ca acel patron era bazat atunci cand a facut creditul.A zis ca s-a dat o lege,prin 2005-2006 care i-ar fii rasturnat toate planurile.Poate ca daca nu era girat apartamentul-fac haz de necaz,l-ar fii luat borfasul care a fost inainte sef de asociatie.A reusit individul sa-si cumpere 3 apartamente pe scara lui,gonind oamenii nestiutori din casa-cu datorii.Poate D-zeu ne lungeste boala.....dar ne macina sufletul in fiecare zi,aceasta ipoteca ajunsa la limita rabdarii.Multumesc tuturora care mi-au raspuns la intrebari.D-zeu sa aibe grije de sufletele noastre si sa ne dea puterea necesara pentru a depasii problemele.
Multumesc de raspuns.Deci mama si tata n-au fost casatoriti,noi purtam numele tatalui.Eu unul nu-mi doresc sa deschid taxa de succesiune.Se mai poate amana ceva timp-cu privire la ipoteca-daca sa presupunem-nu se face nimic cu recursul-executari silite?adica taxa de succesiune poate sa mai amane decizia executari silite?sau ne pot lua cu fulgi cu tot=chiar daca mama nu mai traieste?multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Art. 26. - Asociatia de proprietari are, potrivit legii, un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si a altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Stiu ca este tarziu raspunsul,dar s-a rezolvat problema cu contestatia la aexecutare. Tocmai cel pe care la girat mama mea, a angajat avocat si dupa lungi drumuri la tribunal,in decembrie 2015 s-a anulat executarea silita si contestatia facuta dupa. Multumesc oricum de raspuns. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de recuperare a restantelor de la proprietari restantieri pentru apartamente ipotecate in cazul in care banca a solicitat executarea silita. Mariussnm Mariussnm As dori sa stiu daca, prin prisma legislatiei in vigoare, asociatia de proprietari are prioritate fata de alti creditori la recuperarea restantelor chiar daca ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant , intai pensie acum imobil? ContSters268276 ContSters268276 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de executarea silita. O cunostinta a mamei a rugat-o acum un an de zile aprox. sa mearga sa gireze cu pensia pentru a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters136155 ContSters136155 avem o casa care este impartita astfel:1/4 detin eu ,1/4 detine fratele meu si jumatate este a mamei mele aceasta parte provine din mostenire dupa moartea ... (vezi toată discuția)