avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inregistrare pe rol garsoniera
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inregistrare pe rol garsoniera

Buna ziua,

Anul trecut in octombrie am cumparat o garsoniera si la doua zile dupa ce am semnat contractul am plecat din tara. Nu am apucat sa merg sa o inscriu pe rol la Administratia Financiara. Pentru a merge acum, stiu ca trebuie sa platesc o amenda. Aveti idee cat este aceasta?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:13, 22 Iulie 2013
In prezent, plata cu intarziere a obligatiilor fiscale se sanctioneaza cu aplicarea si calcularea de penalitate de intarziere datorata pentru neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale principale de 5% pentru perioade de pana la 60 de zile si de 15% pentru termene mai mari de 60 de zile.
De asemenea, autoritatea fiscala aplica o dobanda penalizatoare de 0,04% pe zi.
Totodata, pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre contribuabil a obligatiilor de plata datorate bugetelor locale, se datoreaza după acest termen majorari de intarziere - 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate in termen, calculata pentru fiecare luna sau fractiune de luna .
Pentru obligatii fiscale nedeclarate si mai vechi de 60 de zile, suma datorata bugetului ar fi cu 45% mai mare decat suma de baza .
Asta este pentru impozitul datorat, de acord. Daca nu inscrii pe rol casa (nu depui declaratia de impunere ce are ca termenul legal de 30 zile) se sanctioneaza. In momentul de fata, garsoniera este scoasa de vechiul proprietar de la impozit si eu nu am mai inscris-o, ca sa zic asa. Trebuie sa o inscriu pentru a-mi calcula impozitul.
In momentul cand o voi inscrie, voi plati o amenda ca nu am declarat-o in termen. Aceasta amenda nu stiu ce valoare are.
Declararea cu intarziere - conform art 254, alin 5, Cod Fiscal(in cazul dvs)- sau nedeclararea constituie contraventii - conform art 294, alin 2, litera a/b si se sactioneaza : cu amendă de la 60 lei la 240 lei respectiv cu amendă de la 240 lei la 600 lei(art 294,alin 3)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea penalitatilor cris2279 cris2279 Pentru intarzierea platii impozitului, ce valoare are penalizarea/zi ? (vezi toată discuția)
Intarziere plata tva nelisisuf nelisisuf buna ziua, mi-am facut si eu de curand un pfa prin care desfasor activitati comerciale si trebuie sa platesc tva-ul luna asta insa nu cred ca voi putea decat ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale - varsaminte la persoane cu handicap assy64 assy64 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca nu am constituit si virat varsamantul la persoane cu handicap cum se calculeaza penalitatile? Pana in anul 2011 am avut ... (vezi toată discuția)