cum se procedeaza cand primesiti o instiintare ,cu titlu executoriu de poprire pe comturi .beneficiez de pensie pe caz de boala cu grad de handicap grav. cine face poprirea ? cum intru in posesia restului de pensie?...cum trbuie sa procedez cu bancile la care am credit? nu am alta sursa de venit si pensia este blocata , ce trebuie sa fac ? cu multumiri pt raspunsuri...
Nu exista asa ceva, Banca nu poate retine mai mult decat permit prevederile legale. Amenintati-i ca le faceti plangere penala, ca ii dati la ziar, etc. Pot si trebuie sa va elibereze restul de bani, fara sa aiba nimic de la executor.
Le spuneti celor de la banca faptul ca legea ii obliga sa nu retina mai mult decat procentul maxim de 1/3 pentru o poprire si 1/2 pentru mai mult de o poprire. Cum au dovada ca retinerea s-a facut deja, nu au voie sa retina mai mult. Comunicati-i ca fapta respectiva reprezinta abuz in serviciu si se pedepseste penal.
buna seara!
am fost la banca , unde reprezentantul banci mi-a spus ca ii trebuie o adresa de la executor prin care sa specifice ca se vor trasfera doar 1/3 din pensie .
A spus ca in instiintarea de poprire nu se spune cum se procedeaza , cine inparte poprirea, este dor o instiintare de poprire.