avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna 2013
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna 2013

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca socieatea inregistreaza pierdere diurna de 32,5 lei este deductibila fiscal ?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 10:26, 27 Iulie 2013
Deductibilitatea diurnei nu este conditionata in vreun fel de neinregistrarea de pierdere fiscala intrucat normele legale care prevedeau acest lucru au fost de mult abrogate.
Deductibilitatea limitata prev de art. 21 alin 3 codul fiscal a ost abrogata prin L168/2013, a.i dupa intrarea in vigoare a actului normativ, diurna este integral deductibila.
Insa, partea de diurna ce depaseste 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice (adica 32,50 lei, in cazul diurnei pentru deplasari interne) este considerata venit asimilat salariilor si este supusa impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii conform art. 55 alin. 2 lit. i si art. 2964 alin. 1 lit. m din Codul fiscal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul diurna interna si externa mclin77 mclin77 lucrez la o fiema privata domeniu rasini epoxidice [ constructii ] stau in deplasaea in afara judetului doua saptamani,primesc diurna 24 de lei in romania si ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna interna luminita_carmen luminita_carmen Buna seara, Doresc sa stiu care era cuantumul maxim acordat unui angajat pentru deplasari interne, respectiv diurna/zi in perioda 2009 - decembrie 2011 de ... (vezi toată discuția)
Diurna interval interval Fiul meu lucreaza la o societate comerciala si face dese deplasari in tara. La fiecare decont trebuie sa depuna - chitanta de cazare - mi se pare normal - ... (vezi toată discuția)