avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva in urmatoarea situatie: Mama mea doreste sa intocmeasca un testament prin care sa imi lase cateva terenuri mostenite de la parintii acesteia si un alt teren care urmeaza sa il cumpere in viitorul apropiat. Mama nu mai locuieste cu tatal meu de 5 ani (se pot aduce si martori pe tema aceasta) dar sunt in continuare casatoriti si au certificat de casatorie. Tatal meu mai are doi copii cu o alta femeie dintr-o relatie extraconjugala. Intrebarea ar fi daca cei doi copii pot ataca in viitor testamentul mamei mele si sa ceara pretentii din terenurile mostenite de mama de la parinti si din terenul ce urmeaza a fi achizitionat? Deasemenea se poate mentiona in contractul de vanzare-cumparare ce urmeaza a fi intocmit pentru noul teren ceva de genul ca a fost achizitionat doar din veniturile mamei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 14:26, 26 Iulie 2013
dacă la momentul decesului unuia dintre părinți aceștia mai erau căsătoriți, atunci nu aveți cum să evitați ca frații vitregi să aibă acces la moștenirea rămasă după mamă, decât printr-un act de vânzare-cumpărare încheiat cu aceasta.
în ceea ce privește viitorul teren, mențiunea se poate face, dar nu prea ajută, atâta vreme cât părinții sunt căsătoriți.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
gicu13, utilizator
@gicu,,,,fratii vitregi sunt dupa Tata! Nu dupa mama! La mostenirea mamei vin impreuna doamna si Sotul caci sunt inca casatoriti! Ambii sunt rezervatari! Fratii vitregi ai doamnei vin la mostenirea dupa Tata alaturi de utilizatoarea noastra.
Zic altadata sa citim cu atentie... ;)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
ContSters250994, utilizator
și io zic la fel. altădată să citiți cu atenție.
ati scris : atunci nu aveți cum să evitați ca frații vitregi să aibă acces la moștenirea rămasă după mamă.....


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Ce legatura au fartii de tata cu mostenirea mamei? In succesiunea mamei doamnei nu au ce cauta fratii vitregi dupa tata.
Cel mult prin retransmitere de la tata , fiind alta succesiune dupa tata .......
mai citiț›i, încercaț›i săƒ înț›elegeț›i. ș™i dupăƒ aia mai vorbim.
eu am scris altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legate de mostenire baderca2 baderca2 V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 4 ani (nu am facut succesiunea), iar mama mea acum 4 luni si a ramas casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)