Buna ziua.
Am depus cerere pentru reluarea activitatii dupa concediu de crestere copii pana la 2 ani.
Azi am fost la interviul programat cu domnul director. Mi s-a comunicat urmatorul lucru: Postul de dactilograf nu mai este de actualitate deoarece toate serviciile si compartimentele functionale din unitate detin calculatoare si fiecare isi face singur lucrarile. Deci postul meu se desfiinteaza. Pot intra in somaj cu art. 65 alin. 1 din Codul Muncii?
Ar trebui sa imi reiau activitatea in data de 12.08.2013. De cand pot intra in somaj?
Va multumesc pentru raspunsuri.
1. Daca s-a desfiintat postul ocupat de dvs. angajtorul va poate oferi un alt post npentru care va trebui sa incheie cu dvs. un act aditional la contractul individual de munca (CIM).
2. Daca dvs. nu sunteti de acord cu noul loc de munca nu semnati actul aditional la CIM si atunci angajatorul este obligat sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) dupa ce va acorda preavizul prevazut in CIM.
3. Cei de la resurse umane nu au dreptate, inseamna ca nu cunosc prevederile din Codul muncii.
Am fost la unitate sa vorbesc, din nou, cu domnul director. Mi-a spus ca nu ma poate da in somaj atata timp cat nu sunt angajata. Au voie sa imi desfiinteze postul inainte sa vin eu la serviciu? Asa mi s-a spus, ca a fost desfiintat si ca trebuie sa ma angajez pe postul de muncitor necalificat.