Adriantot a scris:
Oricum aceasta reparatie are un cost. Acesta se repartizeza pe fiecare apartament in functie de suprafata utila a apartamentului si nu dupa numele proprietarului!#-o
Asa ca indiferent cine este proprietar, apartamentului in discutie i se repartizeaza acelasi cost ca si apartamentului de deasupra ori celui de sub el, cu aceiasi suprafata utila.
Sunt in urmatoarea situatie:
1. am achizitionat un apartament, in cursul primei luni de dupa achizitie mi-am pus cemtrala termica individuala . Am mers cu citirile apometrelor dar si cu ele efectiv la asociatie pentru a verifica citirile apometrelor si apoi pentru a le duce la metrologie .
D-l administrator a constatat si a consemnat in fisa apartamentului , fisa facuta cu numele meu diferente la apa rece si calda ( citire fictiva in fisa fata de consumul real) .
In fapt , cand mi-a deschis fisa pe numele meu, a copiat citirile de apa de pe fisa vechiului proprietar care achitase debitul. Mi-a modificat citirile trecandu-le pe cele reale si am convenit verbal ( mi-a spus ca nu e nevoie de sesizare scrisa pentru ca intelege si rezolva situatia) ca lunar va debita in rosu fisa pana ce va ajunge la citirile corecte ceea ce s-a si intamplat pana la un moment dat cand tot blocul a fost debransat de la apa calda ramanand circa 50mc de apa calda necompensati. Din luna in care am vazut ca nu se mai debiteaza in rosu valoarea ramasa de compensat, am fost la asociatie in nenumarate randuri si mereu primeam asigurari ca va gasi o solutie dar nici pana acum nu a gasit-o. Am depus notificare scrisa in care am prezentat d-nei presedinta situatia si am rugat sa gasim o forma de rezolvare pentru a plati prin diferenta debitul si a ajunge la zi cu platile ( apartamentul nefiind locuit din 2008 de la achizitionarea lui iar pometrele de apa calda fusesera verificate si montate pe apa rece impreuna cu apometrul de apa rece vechi) .
2.Anul acesta am notificat Asociatia in vederea efectuarii refacerii hidroizolatiei deoarece in martie a inceput sa se infiltreze apa in apartament, deci lucrurile s-au complicat si mai mult deoarece se pare ca nimeni nu doreste sa citeasca si sa aplice legea.
Din martie si pana acum nu reusesc sa ajung la o intelegere cu ei. Nu-mi elibereaza PV de constatare a problemei cu toate ca ei fizic au venit si au constatat infiltrarea apei in casa, nu-mi dau acordul scris pentru a incepe in regie proprie rezolvarea hidroizolatiei ( problema a devenit urgenta, apa ajungand la dozele de curent elecric si la panoul de curent din casa existand pericolul iminent de scurt circuit ) iar fara acordul lor nu am voie sa incep lucrarea. Eu sunt hotarata sa dau in judecata asociatia pentru recuperarea cheltuielilor cu reparatia dar mi-e teama incep lucrarea fara acordul scris de care am citit in lege. Pe de alta parte nici nu pot sa astept iar ploile si sa ia foc apartamentul care a ajuns in stare grava de degradare.
Astept sfaturile avizate ale dvs. pentru a rezolva corect aceste situatii.
In prezent am depus sesizare si la primarie dar cum termenele de raspuns sunt 30 zile si primaria si asociatia se pare ca imi vor raspunde fix in 30 zile...
Domnii de la asociatie au luat aceste probleme personal si mi-e si mai dificil de discutat si rezolvat problema pe cale amiabila.
Vecinii nu prea inteleg cum functioneaza legea si ca pe langa drepturi toti avem si obligatii iat cand vin si cei de la asociatie care le spun sa semneze sau nu un tabel daca sunt deacord cu reparatia si ca daca nu ei nu ii pot obliga... dati-va seama cum e...