avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea Contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea Contractului de munca

Buna ziua tuturor,

Am o intrebare referitoare la Suspendarea Contractului de Munca:
- in momentul in care o persoana se afla intr-o cercetare disciplinara la locul de munac,suspendarea poate fi mai mare de 10 zile?si daca da , in asteptarea unui raspuns, angajatul nu trebuia sa primeasca un act scris cu aceasta suspendare?Eu am primit verbal o instiintare cum ca trebuie sa astept pana revine pers responsabila cu luarea deciziei din concediul de odihna.
Este legal termenul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 26 Iulie 2013
Daca nu se vede un astfel de rationament - care poate exista - asta nu inseamna ca un angajator nu poate stabili asa ceva.
Va multumesc pentru rspunsurile promte, nelamurirea mea este urmatoarea:
- a fost demarata procedura de cercetare in data de 15 iulie si convocarea a avut loc ieri -25 iulie, numai ca mi-au zis ca voi primi raspunsul in intervalul 5-7 august cand revine directorul din concediu.Eu nu am primit nimic la mana cum ca voi sta suspendat pana la acea data, mi-au spus verbal acest lucru- de aici si intrebarea mea : este legal? Trebuie sa ma prezint la serviciu ca sa nu fiu considerat absent nemotivat? Plus ca am credite la banca si sotia este insarcinata in luna 7 ,iar daca nu voi primi raspuns in data de 5-7 august voi ramane in urma cu toate darile.Mi-au mai spus ca in urma cercetarii pot sa imi desfaca contractul de munca,sau sa-mi dea o sanctiune.
Incaodata va multumesc
Daca nu vi s-a eliberat un document in acest sens, atunci prezentati-va la serviciu.
Daca vi se solicita sa plecati cereti documentul respectiv.
Pe convocare ar fi trebuit sa scrie obiectul, data, ora, locul unde sa va prezentati in vederea cercetarii disciplinare, pentru a fi audiat.
@ vicentiu81

Cercetarea disciplinara se finalizeaza odata cu emiterea deciziei de sanctionare. Prin urmare, desi nu vad acel rationament de amanare a luarii deciziei finale, ar trebui sa mergeti la serviciu si sa vorbiti daca suspendarea c.i.m. a incetat sau nu.

In urma cercetarii disciplinare, comisia propune aplicarea uneia dintre sanctiunile de mai jos:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea cercetarii disciplinare a unui angajat mirela1984 mirela1984 buna ziua! am un angajat care nu s-a mai prezentat la locul de munca din 21 iulie 2016. as dori sa finalizez cumva aceasta situatie si sa incep procedura de ... (vezi toată discuția)
Sanctionare pecuniara nerespectare preaviz Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: avem un angajat care, cu 3 zile inainte de incheierea preavizului (ultima zi de preaviz ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)