buna ziua,
in anul 2005 m-am casatorit. sotul meu detinea un apartament. in 2006 a vandut apartamentul si am inceput constructia unei case. banii de la apartament au ajuns doar ptr cumpararea pamantului. constructia casei a fost realizata prin credit bancar comun. in 2012 am divortat. in 2013 am vandut casa, urmand sa mai luam o parte din bani. din diferenta pe care o mai avem de luat sotul meu vrea 75% sustinand ca el a avut apartament. eu consider ca cinstit e 50-50. mentionez ca apartamentul la vanzare a fost trecut in acte cu o suma modica, suma care nu acoperea nici valoarea pamantului la acea data.
multumesc anticipat pentru sprijin
Corect este ca sotul sa ia valoarea terenului plus jumatate din valoarea casei, iar dvs jumatate din valoarea casei. Daca terenul este de aceeasi valoare cu constructia, sau era, la data achizitiei, atunci e normal ca dansul sa ia 75%.
buna ziua,
terenul este trecut in acte cu o suma modica , 2000 ron( 20 milioane lei vechi). adica el tb sa ia cei 2000 ron + 50% din diferenta. numai ca eu am avut in tot acest timp salarii mai mari lucrand intr-o multinationala , dar asta e teapa mea. ce vreau sa va intreb: atunci cand primim diferenta de bani de la casa eu vreau sa solicit in fata notarului sa imi fie virata in cont jumatate din suma. ce se intampla daca fostul sot nu este deacord? poate solicita ulterior partaj?
multumesc anticipat
Partaj
lungan_ro_1961
in anul 2004 ne-am casatorit iar in anul 2006 am primit de la socrii o suma de bani ,transfer facut prin banca ,in contul sotiei, suma de bani cu care am venit ... (vezi toată discuția)