in anii 90 au fost mineriadele lui cozma
in 2014 minoriadele lui Catalin
In prezent.....mandatoriadele
In raporturile dintre mandant si persoana substituita:
a. substituitul poate actiona direct impotriva mandantului daca mandatarul a fost autorizat sa isi substituie o terta persoana, cu sau fara aratarea persoanei
b. mandantul are intotdeauna actiune directa impotriva substituitului
c. substituitul poate actiona impotriva mandantului pe calea actiunii oblice
Cu explicatii va rog
mirei2012 a scris:
Nofacenoname0 a scris:
In cazul contractului de mandat:
a. cu titlu oneros, daca nu a fost executat in parte datorita culpei mandatarului, acesta din urma nu-l va putea obliga pe mandant sa-i plateasca vreo remuneratie.
b. mandantul trebuie sa restituie toate cheltuielile avansate de mandatar pentru executarea mandatului, impreuna cu dobanzile aferente calculate de la data efectuarii cheltuielilor
c. cand mai multi mandatari s-au obligat sa lucreze impreuna, acestia vor raspunde intotdeauna solidar fata de mandant
Tot proprie
abc...fa si tu cu max 2 corecte...te palit harnicia...ca aseara nici cuvintele nu le mai citeai...acu poate ti s-a tras de la beutura :tooth:
Niciuna :))
a-nu, poate pretinde remuneratie pt partea executata
b-nu, doar cheltuielile rezonabile
c-nu, nu intotdeauna
Nofacenoname0 a scris:
Mirei nu stiu ce a patit aseara ca numai rau le-a vazut, cred ca i se trage de la prea multa buchiseala
Si ca sa aiba ce critica :P
In materie de mandat:
a. mandatarul poate avea calitate procesuala activa pt intentarea unor actiuni in instanta ce tin de conservarea bunurilor primite de la terti in executarea mandatului
b. in caz de urgenta, mandatarul poate proceda la vanzarea bunurilor cu diligenta unui bun proprietar, chiar daca mandatul e cu titlu gratuit
c. daca substituirea a fost autorizata, mandatarul nu raspunde decat pentru diligenta cu care a ales persoana care l-a substituit
Grila proprie
ab
la c rasp si de instructiunile date
Mirei, poate mi s-a tras de la bautura, dar le-am vazut bine aseara...chiar prea bine :))
Uita-te mai bn si ai sa-ti dai si tu seama ca nu era corect c-ul la grila aia :P