avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

Atunci cand mandatarul si-a substituit o terta persoana:

a. substituitul poate actiona impotriva mandantului numai pe calea actiunii oblice, chiar daca substituirea a fost autorizata de mandant
b. substituitul are deschisa actiunea directa impotriva mandantului numai daca mandatarul a fost autorizat sa isi substituie o terta persoana
c. substituitul are intotdeauna deschisa calea actiunii directe impotriva mandantului

a...poa sa moara ca nu-i dau actiune directa substituitului
mirei2012 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Atunci cand mai multe persoane au fost numite prin acelasi act pentru a lucra impreuna ca mandatari:

a. ele nu pot actiona decat impreuna, sub sanctiunea ca actul indeplinit doar de unul din mandatari sa nu fie luat in considerare
b. raspund intotdeauna solidar pentru toate efectele mandatului
c. mandatul conferit nu are efecte daca nu a fost acceptat de toate aceste persoane

ac

Raspuns corect C
Raducanu

Eu personal as fi luat si A....nu stiu sigur de ce nu e bun A
Nofacenoname0 a scris:

mirei2012 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Atunci cand mai multe persoane au fost numite prin acelasi act pentru a lucra impreuna ca mandatari:

a. ele nu pot actiona decat impreuna, sub sanctiunea ca actul indeplinit doar de unul din mandatari sa nu fie luat in considerare
b. raspund intotdeauna solidar pentru toate efectele mandatului
c. mandatul conferit nu are efecte daca nu a fost acceptat de toate aceste persoane

ac

Raspuns corect C
Raducanu

Eu personal as fi luat si A....nu stiu sigur de ce nu e bun A

pai art spune ca actul il obliga pe mandant daca este efectuat doar de unul din mandatari afara de cazul in care mandatul a fost dat sa lucreze impreuna
Eu zic ca aici s-ar aplica regulile de la depasirea limitelor mandatului....pentru ca intr-un anumit scop mandantul da mai multor mandatari ca sa fie mai multe minti...e o obligatie de mijloace...nu de nebun

Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
mirei2012, utilizator
Pai articolul ala ma determina sa iau A...acuma poate expresia ,,sa nu fie luat in considerare,, o fi vreo capcana
am editat
E foarte aiurea...cartea asta e plina de greseli. O sa ne convingem cand va scoate pe urmatoarea speram updatata
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2014
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)