avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
mirei2012 a scris:

Leziunea
a) in cazul maj este aplicabila si aj bilaterale de dispozitie
b) presupune in toate cazurile o disproportie evidenta de valoare intre prestatii
c) se aplica tuturor aj incheiate de minorii intre 14 si 18 ani fara incuviintarea ocrotitorului legal

a
mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

Unde gasesc articoluul care ne spune ca la infractiunea flgranta este obligatorie retinerea ?
Edit: ce intrebare tampita am pus :))) de fapt care e articolul ?

Nu mai avem procedura flagranta

dar e definita infractiunea flagranta. Dar ce facem cu faptuitorul prins in flagrant, ii dam drumul acasa ?

Pai eu zic ca-l retine ...ca are probe

dar cum ? ilk prinde si ce face cu el, ca trebuie inceputa Up in rem apoi continuata in personam, dar pana nu e in personam nu-l poate retine
adi_09 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

adi_09 a scris:

Unde gasesc articoluul care ne spune ca la infractiunea flgranta este obligatorie retinerea ?
Edit: ce intrebare tampita am pus :))) de fapt care e articolul ?

Nu cred ca mai este, contravenea ,,politicii,, cedo acel articol din vechiul cod

si atunci nu-l mai retinem pe individ ?

Ba-l retinem, doar n-o sa-l lasam sa ne scape:)))
Dar nu te mai obliga legea sa-l retii
La inceput pana faci actele (up rem, il faci suspect) il retii administrativ
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator
mirei2012 a scris:

Leziunea
a) in cazul maj este aplicabila si aj bilaterale de dispozitie
b) presupune in toate cazurile o disproportie evidenta de valoare intre prestatii
c) se aplica tuturor aj incheiate de minorii intre 14 si 18 ani fara incuviintarea ocrotitorului legal

a
Nofacenoname0 a scris:

catalin1980 a scris:

La obligatii,a mai aparut ceva bun si nu intins pe secole,in afara de Liviu Pop?
Multumesc.

Nu
Ce bine ar fi daca s-ar reedita cartea dlui Statescu....asa cum a facut R.Popescu cu Tratatul de drept succesoral al maestrului Deak
Pe noul cod...numai elucubratii pana la ora actuala...Ioan Adam auzisem ca e ok dar si ala se intinde pe secole

mersi nn.ce le-o placea sa se lungeasca in povesti nu stiu :stunned:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)