mirei2012 a scris:
adi_09 a scris:
mirei2012 a scris:
adi_09 a scris:
Unde gasesc articoluul care ne spune ca la infractiunea flgranta este obligatorie retinerea ?
Edit: ce intrebare tampita am pus :))) de fapt care e articolul ?
Nu mai avem procedura flagranta
dar e definita infractiunea flagranta. Dar ce facem cu faptuitorul prins in flagrant, ii dam drumul acasa ?
Pai eu zic ca-l retine ...ca are probe
dar cum ? ilk prinde si ce face cu el, ca trebuie inceputa Up in rem apoi continuata in personam, dar pana nu e in personam nu-l poate retine
adi_09 a scris:
Nofacenoname0 a scris:
adi_09 a scris:
Unde gasesc articoluul care ne spune ca la infractiunea flgranta este obligatorie retinerea ?
Nu cred ca mai este, contravenea ,,politicii,, cedo acel articol din vechiul cod
si atunci nu-l mai retinem pe individ ?
Ba-l retinem, doar n-o sa-l lasam sa ne scape:)))
Dar nu te mai obliga legea sa-l retii
La inceput pana faci actele (up rem, il faci suspect) il retii administrativ
Leziunea
a) in cazul maj este aplicabila si aj bilaterale de dispozitie
b) presupune in toate cazurile o disproportie evidenta de valoare intre prestatii
c) se aplica tuturor aj incheiate de minorii intre 14 si 18 ani fara incuviintarea ocrotitorului legal
mirei2012 a scris:
In ipoteza eorii esentiale asupra naturii actului juridic
a) partea aflata in eroare poate solicita fie const nul a.j fie adaptarea acestuia
b) este necesar ca ffiecare parte contractanta sa se gaseasca in eroare asupra unei imprej esentiale avute in ved la data incheierii contractului
c) dr de a obtine anularea se stinge daca executarea a.j. s-a realizat in term de 3 luni de la notificare asa cum il intelesese p aflata in eroare
ac...din amintiri
Cand am zis eu ca sunt usoare? Nu recunosc nimic:innocent:
adi_09 a scris:
Nofacenoname0 a scris:
adi_09 a scris:
Nu cred ca mai este, contravenea ,,politicii,, cedo acel articol din vechiul cod
si atunci nu-l mai retinem pe individ ?
Ba-l retinem, doar n-o sa-l lasam sa ne scape:)))
Dar nu te mai obliga legea sa-l retii
La inceput pana faci actele (up rem, il faci suspect) il retii administrativ