avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nu gasesc in MU grila lui Frizz...o fi din alta parte sau e din putul gandirii ;)

La b...nu stiu ce sa zic am zis b gandind ca se poate pronunta pe cereri 345 alin 1...vedem

Stiu ca mai fost discutia despre clauza asta nenorocita

Clauza de inalienabilitate a unui lucru:

a) este lovita de nul rel daca nu exista un interes serios si legitim
b) constituie o limitare a exercitiului atributelor dr de propr
c) este valabila ori de cate ori instrainarea este interzisa prin testament
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
mirei2012, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

Ce s-o fi întâmplat cu forumul, că e cam pustiu în ultima vreme...

Invatam, cred. Se umple el peste o luna,stai numai sa vezi:)
mirei2012 a scris:

Nu gasesc in MU grila lui Frizz...o fi din alta parte sau e din putul gandirii ;)

La b...nu stiu ce sa zic am zis b gandind ca se poate pronunta pe cereri 345 alin 1...vedem

Stiu c a mai fost discutia despre clauza asta nenorocita

Clauza de inalienabilitate a unui lucru:

a) este lovita de nul rel daca nu exista un interes serios si legitim
b) constituie o limitare a exercitiului atributelor dr de propr
c) este valabila ori de cate ori instrainarea este interzisa prin testament

Referitor la b) imi amintesc ca am citit prin MU ca JCP nu ii e permis nici macar sa analizeze daca e incident vreun caz de la art 16, spre deosebire de JDL.

Mirei, nu am fisele, astea imi mai lipsesc... :tooth:

La grila b...

E gol forumul pt ca lumea invata, toata materia e noua, nu mai e ca in alti ani cand unii stiau materia dinainte.
cristian i a scris:

frizz_star a scris:

In materia actiunii penale :

a) cauza justificativa reprezinta un impediment la punerea in miscare sau a exercitare a actiunii penale , opereaza in personam

b) judecatorul de camera preliminara poate dispune o solutie privind existenta unuia dintre cazurile prevazute de art.16 lit a) - d)

c) cand in cursul urmarii penale , procurorul constata existenta unuia dintre cazurile prevazute de art .16 alin (1) lit a) - d) dispune clasarea

a-nu ,cu priv la fapta
b-nu,verific leg actului de sesizare......
c-nu,clasarea dc nu exista suspect/inculpat

niciun rasp

Cristian, nu inteleg ce spui la c)... Poate imi scapa mie ceva pt ca abia am inceput proc pen. Daca exista susp/inculpat se dispune altceva? Mie mi se pare corect c), dar astept parerea ta.
Sper ca nu esti iar pe drumuri... :P
Ice Hellene, utilizator
Eu Hellene nu-mi amintesc niciun drac din ce-am tot citit prin MU despre JCP #-o
TT poa sa zice ce vrea el(eu sunt de parerea ICCJ)...da mie imi place ce se intarata astia :tooth:
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)