avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

mirei2012 a scris:

Hellene ...omu a intrebat daca cel aflat in eroare poate cere adaptarea contractului...pentru viciu.
Procedura e limpede ...partea aflata in eroare esentiala si are dreptul sa invoce anulabilitatea ...va notifica pe cocontractant de cum a inteles el contractul...el aici nu are drept de optiune la anulare sau adaptare

Nono ...face parte din efecte...si nu este exclusa ca uzucapiunea...e drept pana acum n-am citit-o...dar nu are cine stie ce...multe lucruri le stii

Corect, mirei, sunt de acord. Acea declaratie a cocontractantului naste efecte in privinta adaptarii. Cel aflat in eroare nu poate cere adaptarea. Boroi ce zice?

Boroi nu zice nimic...ca nu e asa nebun ca Nono sa-si tot puna intrebari (sorry Nono) ...nu mai retin cine a scornit ideea asta....ce zice buchia codului e singurul lucru important...acu e problema de pricep aiurea....da va am pe voi si ma trageti de maneca :kissing:

Ice Hellene a scris:

mirei2012 a scris:

Hellene ...omu a intrebat daca cel aflat in eroare poate cere adaptarea contractului...pentru viciu.
Procedura e limpede ...partea aflata in eroare esentiala si are dreptul sa invoce anulabilitatea ...va notifica pe cocontractant de cum a inteles el contractul...el aici nu are drept de optiune la anulare sau adaptare

Nono ...face parte din efecte...si nu este exclusa ca uzucapiunea...e drept pana acum n-am citit-o...dar nu are cine stie ce...multe lucruri le stii

Corect, mirei, sunt de acord. Acea declaratie a cocontractantului naste efecte in privinta adaptarii. Cel aflat in eroare nu poate cere adaptarea. Boroi ce zice?

Mă bucur că am mai lămurit ceva...
Laser, dacă citeşti, să ştii că îţi multumesc pt intervenţie...tu ai fost cel care ne-ai atras atenţia

mirei2012 a scris:
Boroi nu zice nimic...ca nu e asa nebun ca Nono sa-si tot puna intrebari (sorry Nono) ...nu mai retin cine a scornit ideea asta....ce zice buchia codului e singurul lucru important...acu e problema de pricep aiurea....da va am pe voi si ma trageti de maneca

Era o grilă...şi noi am răspuns greşit...deci nu sunt chiar scornite astea
Aşa că mulţumeşte-i şi tu lui laser pt intervenţie :P
Nofacenoname0 a scris:

mirei2012 a scris:
Boroi nu zice nimic...ca nu e asa nebun ca Nono sa-si tot puna intrebari (sorry Nono) ...nu mai retin cine a scornit ideea asta....ce zice buchia codului e singurul lucru important...acu e problema de pricep aiurea....da va am pe voi si ma trageti de maneca

Era o grilă...şi noi am răspuns greşit...deci nu sunt chiar scornite astea
Aşa că mulţumeşte-i şi tu lui laser pt intervenţie :P

Sigur ca multumesc tuturor care imi dau si cel mai mic sfat util...acum lui Laser....am raspuns eu ca poate cere adaptarea?...daca am facut-o ...nu aveam toti neuronii acasa:tooth:

Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
mirei2012, utilizator
Da, pt. că varianta grilei era formulată în genul ,,partea aflată în eroare poate solicita nulitatea contractului sau adaptarea acestuia,,
M-am uitat în urmă, nu tu ai răspuns, ci eu şi Cristian...te superi că te-am confundat cu domn procuror? :))

Cred că ştiu de ce nu prea mai intră Cristian...s-a supărat că i-am spus domn' procuror
O fi şi el sensibil ca moonlight ;)
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)