avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
mirei2012 a scris:

Nu nu.... Doamne fereste...faci bine...mai deschid codul penal... ceea ce e foarte bine avand in vedere ca ma lupt cu ocupatiunea:tooth:

Acu' să nu-mi spuneţi că avem şi ocupaţiunea...:O
Până la urmă partea aflată în eroare poate sau nu solicita adaptarea contractului? Că n-am mai stabilit...
Ice Hellene a scris:

Intrebare: detinutilor/militarilor etc. li se poate trimite citatia prin:
1. Posta/curier
2. Mail
3. Fax?

Intreb pt ca la art 260 al 5 vorbeste despre agent procedural, iar la 264 legiuitorul a prevzut expres ca detinutilor li se pot comunica alte acte de procedura prin fax/email.

Părerea mea e că citaţia se comunică doar prin agent iar celelalte acte de procedură se pot comunica şi prin fax sau mail
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator
Eu personal Nono nu cred ca poate sa solicite adaptarea...si pentru faptul ca adaptarea se realizeaza in conditiile pe care le-a inteles cel aflat in eroare
Ice Hellene a scris:

mirei2012 a scris:

Nu nu.... Doamne fereste...faci bine...mai deschid codul penal... ceea ce e foarte bine avand in vedere ca ma lupt cu ocupatiunea:tooth:

Iti recomand sa o inveti in paralel cu art 243 NCP. :tooth:

Auzi si tu, imi spune cineva ca asa se face in practica, incluaiv prin nota telefonica, iar grefierul de sed face un REFERAT. Parca tb pv, nu referat.
De unde e procedura asta? Ca in cod nu scrie asa... De ce mai facem proceduri daca nu le respectam?

Păi asta nu e valabil pt procedura civilă? Nu încurca borcanele, ştiu că e uşor...din experienţă îţi spun :)) vezi art 241 alin 3 cpc, acolo zice că se face referat...
Nofacenoname0, utilizator
Nofacenoname0 a scris:

mirei2012 a scris:

Acu' să nu-mi spuneţi că avem şi ocupaţiunea...:O
Până la urmă partea aflată în eroare poate sau nu solicita adaptarea contractului? Că n-am mai stabilit...

Art 1213 "Daca o parte e indreptatita sa invoce anulabilitatea contractului"
Art 1207 "Partea care la mom incheierii contr se afla intr-o eroare esentiala poate cere anularea contr"

Concluzia: Partea aflata intr-o eroare esentiala poate solicita adaptarea contractului, cu atat mai mult cu cat poate cere anularea. La adaptare e necesar ca cocontractantul sa declare ca doreste sa execute/executa contr asa cum a inteles partea aflata in eroare.

Parerea mea si nu mi-o schimba nimeni, nici macar Boroi! :P
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)