avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

Are dreptate simonette...pt claritatea discuţiei e bine să se evite citarea unui mesaj anterior..regula asta o găseşti pe orice forum :P

Da tu crezi ca eu am timp sa citesc regulamentele forumurilor...phoai :rofl:
Pai daca eu raspund la intrebarea ta ...2 pagini inainte si n-o editez ...ce mai intelegi?

Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
mirei2012, utilizator
Corect elena si mirei. Mirei, trimiterea la regulament spune ca nu ai voi sa citezi un mesaj anterior daca se afla pe aceeasi pagina si trebuie sa citezi doar partea pe care o comentezi.

mirei2012 a scris:
Nu sunt de acord cu Nono...art e limpede debitorul poate plati anticipat in doua cazuri
- nu s-a stabilit contrariul
- ori daca aceasta (adica conventia partilor prin care s-a stabilit ca nu poate plati anticipat) nu reiese din natura contr sau din imprejurari

In cod nu sunt subtilitati de genul unde trebuie ”si” merge prin interpretare si ”ori”...parerea mea

raspuns ac

Păi când nu s-a stabilit contrariul de către părţi, nu e posibil ca interdicţia de a plăti anticipat să reiasă din natura contractului?

Grila spune că ori de căte ori nu s-a stabilit contrariul debitorul poate plăti anticipat...greşit pt că de ex. în contractul de împrumut cu dabândă e posibil să nu se fi stipulat expres că debitorul nu are voie să plătească înainte de scadenţă, dar având în vedere natura contractului, afectat de un termen în favoarea ambelor părţi, debitorul nu poate plăti anticipat decât cu acordul creditorului...

Mirei, dacă citam tot mesajul ală, cred că ocupam toată pagina ;) :))
Nofacenoname0, utilizator
Chiar asta vroiam sa spun...dar m-am incurcat in vorbe
- cand este stipulat expres
- cand reiese din natura contractului sau imprejurari...scuze daca s-a inteles altceva.
Eu Nono intelesesem ca tu ai luat la pachet ca o singura varianta...adica partile sa convina contrariul si sa reiasa din natura contractului sau imprejurari...adica cumulativ...ma exprim ca o analfabeta azi #-o
mirei2012, utilizator
Merci Ovidiu...acu pricep eu de ce Nono desi e campion la off topic e asa corect si nu citeaza ...prea des ;)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)