avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Nofacenoname0 a scris:

:O
Cristian de unde citeşti...păi dacă trb să aibă exact aceeaşi atitudine subiectivă ar însemna să fie posibilă şi complicitatea din culpă...
Eu zic că poate fi doar cu intenţie...

pag 169 MU
gr e tot a lui,gr 70 pag 408
si eu cred ca tine dar la examan o sa fac,,buline negre,,ca el:))
Eu văd aşa:
-ai un complice la o faptă de lovituri cauzatoare de moarte
-autorul va răspunde pt fapta comisă cu praeterintenţie
-complicele va răspunde pt aceeaşi faptă, dar asta nu înseamnă că el a dat ajutorul cu praeterintenţie...ajutorul lui a fost cu intenţie pt că nu poţi să spui că a vrut să-l ajute cu intenţie dar din culpă l-a ajutat mai mult decât şi-a dorit...îmi patinează creierul :))
@cristian
Inseamna ca si la instigator e aceeasi situatie, nu?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
instigarea o cunoaste mai bine.....:D la complicitate patineaza
merge doar pe intentie(dir/indir)

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nofacenoname0 a scris:

Eu văd aşa:
-ai un complice la o faptă de lovituri cauzatoare de moarte
-autorul va răspunde pt fapta comisă cu praeterintenţie
-complicele va răspunde pt aceeaşi faptă, dar asta nu înseamnă că el a dat ajutorul cu praeterintenţie...ajutorul lui a fost cu intenţie pt că nu poţi să spui că a vrut să-l ajute cu intenţie dar din culpă l-a ajutat mai mult decât şi-a dorit...îmi patinează creierul :))

Plus ca in cazul in care autorul savarseste o fapta mai grava, complicele raspunde doar pt fapta pt care a oferit ajutorul.

Daca ar actiona cu praeterintentie, ar tb sa raspunda conform acestei forme de vinovatie....
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)