avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
oana_01 a scris:

Bun, deci intra orice categorie de bun distrus prin procedeele de acolo, sa inteleg. Ok, then ;)

eu asa zic, fiindca pana la urma nu se santioneaza distrugerea propriu zisa a bunului ci punerea in pericol a altor bunuri sau a altor persoane prin incendierea, explozia provocata
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
adi_09, utilizator
adi_09 a scris:

oana_01 a scris:

Codul cere ca "distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare" sa priveasca un bun "aparţinând altuia " si bunul abandonat nu apartine nimanui.

alin. 4 vorbeste de distrugerea... a unui bun si atat

alin 4 este o forma agravata. repet ce am mai zis si eu si oana. bunul abandonat (poate sa fie si monalisa) nu a nimanui
fiecare cu oile lui si cu grilele lui la vara:)
cristian i a scris:

avem art 70 alin 2 cpp

dc formulez oral ,in fata instantei,cererea de recuzare a proc de sedinta mai opereaza sanctiunea?

da :) cererea de recuzare e inadmisibila.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
elennaaapop, utilizator
cristian i a scris:

avem art 70 alin 2 cpp

dc formulez oral ,in fata instantei,cererea de recuzare a proc de sedinta mai opereaza sanctiunea?

Eu cred ca, oral sau in scris, cererea tb adresata procurorului ier sup, ca sa nu intervina sanctiunea.
CAPITOLUL III
Efectele posesiei

SECŢIUNEA a 4-a
Ocupaţiunea
Art. 941
Dobândirea bunului prin ocupaţiune
(1) Posesorul unui lucru mobil care nu aparţine nimănui devine proprietarul acestuia, prin ocupaţiune, de la data intrării în posesie, însă numai dacă aceasta se face în condiţiile legii.
(2) Sunt lucruri fără stăpân bunurile mobile abandonate, precum şi bunurile care, prin natura lor, nu au un proprietar, cum sunt animalele sălbatice, peştele şi resursele acvatice vii din bazinele piscicole naturale, fructele de pădure, ciupercile comestibile din flora spontană, plantele medicinale şi aromatice şi altele asemenea.
(3) Lucrurile mobile de valoare foarte mică sau foarte deteriorate care sunt lăsate într-un loc public, inclusiv pe un drum public sau într-un mijloc de transport în comun, sunt considerate lucruri abandonate.

Adi are dreptate, grila e interpretabila.
1. Sa zicem ca reusesc sa prind dinamita de un urs care tot vine pe la gunoaiele din Brasov si il explodez cand ajunge la un container. In acel moment erau in zona trecatori.
2. Gasesc intr-un mijloc de transport in comun o geanta degradata. Vreau sa o distrug si ii dau foc cu o bricheta, insa fara sa vreau aceasta ia foc tare si pun in pericol persoanele din jurul meu.

Insa la examen as lua corecta varianta. Sper sa nu avem noroc de grile atat de interpretabile.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)