Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Intrebare: pana la urma se paote stramuta cauza in procedura de camera preliminara sau ba, avand in vedere disp. art. 72 alin. teza 2 si art. 75 alin. 3 ?
elennaaapop a scris:
la prima 1, 3
la a doua nici o varinta. a fost o grila indelung dezbatuta pe grup. cred ca era creatie proprie
la a doua cel putin varianta A trebuie sa fie fiindca in cazul conditie suspensive e plata nedatorata, iar in cazul termenului suspensiv e o plata valabila, practic o renuntare la beneficiul termenului
la prima 1, 3
la a doua nici o varinta. a fost o grila indelung dezbatuta pe grup. cred ca era creatie proprie
adi_09 a scris:
elennaaapop a scris:
la prima 1, 3
la a doua cel putin varianta A trebuie sa fie fiindca in cazul conditie suspensive e plata nedatorata, iar in cazul termenului suspensiv e o plata valabila, practic o renuntare la beneficiul termenului
Corect ce spui Adi in varianta asta.
Dar exista si varianta: in cazul conditiei suspensive -debitorul plateste(plata nedatorata) cerand restituirea platii & in cazul termenului suspensiv debitorul plateste insa va putea cere restituirea platii cand s a facut prin dol sau violenta(art 1343 ncc) -deci o asemanare si nu o deosebire.
Are dreptate Elena.niciuna nu e buna :P