avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
LIVE, ACUM (500 PARTICIPANȚI) Prețurile de transfer în 2025: De la pregătirea dosarului la gestionarea controalelor și a litigiilor fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Am si eu o intrebare: ce alte infractiuni, prevazute in Codul penal, in afara amenintarii, sunt de pericol CONCRET?
adi_09 a scris:

dar totusi exceptia nu e una speciala termenului suspensiv, ci e o exceptie a valabilitatii platii...

Iti dai seama ca de acum devine o discutie libera,si ne indepartam de la essential :P
elhant a scris:

Am si eu o intrebare: ce alte infractiuni, prevazute in Codul penal, in afara amenintarii, sunt de pericol CONCRET?

Cum deosebim infractiunile de pericol concret de infractiunile de pericol abstract?
In cazul infractiunilor de pericol concret infractiunea trebuie sa produca efectiv o stare de pericol(te uiti la legatura de cauzalitate la fiecare infractiune,si daca se specifica ca ea ''trebuie sa existe'' intre..... este de pericol concret)
In cazul infractiunilor de pericol abstract starea de pericol este prezumata prin incriminarea faptei(te uiti la legatura de cauzalitate la fiecare infractiune si daca se specifica ca ea rezulta din savarsirea faptei,este de pericol abstract)
Eu asa le-am deosebit in trecut.Rog contemporanii sa ma contrazica :P

Intr-adevar, ai mare dreptate. In cazul infractiunilor de pericol abstract legatura de cauzalitate rezulta ex re, din materialitatea faptei si nu trebuie demonstrata, in timp ce la infractiunile de pericol concret urmarea imediata expres prevazuta in norma de incriminare si trebuie dovedita!

Vroiam doar, sa imi nominalizati infractiunile.... atat.. :))
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
elhant, utilizator
elhant a scris:

Intr-adevar, ai mare dreptate. In cazul infractiunilor de pericol abstract legatura de cauzalitate rezulta ex re, din materialitatea faptei si nu trebuie demonstrata, in timp ce la infractiunile de pericol concret urmarea imediata expres prevazuta in norma de incriminare si trebuie dovedita!

Vroiam doar, sa imi exemplificati... atat.. :))

Cum ar veni mura-n gura ? :)
Acum sincer cine crezi ca-ti face treaba in locul tau?
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
catalin1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)