avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Mirei, te-ai dat de partea civilului? Nu mai e penalul viaţa ta?
De la Dongoroz citire:
,,La infracţiunea de evadare, activitatea infracţională nu poate continua după consumarea infracţiunii, infracţiunea neputând deci îmbrăca nici forma infracţiunii continue, nici forma infr continuate. Epuizarea executării coincide deci cu momentul consumării infracţiunii''

Oare de ce oi fi reţinut eu că infr de evadare e infr continuă...am reţinut prost
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
Nofacenoname0, utilizator
Ba da...ramane ramane...eu de penal nu ma desist veci...da tre sa echilibram pe aici cumva ...nu de alta da 25 pct sunt pe civil

Acum am sa-ti pun o grila data in 2013 la magistratura... din care se vede limpede ca avem si revizuirea donatiilor...desi tu plangeai rau pe tema asta :P

In cazul donatiei cu sarcina, daca sunt indeplinite conditiile pentru revizuirea sarcinilor sau conditiilor instanta sesizata cu cererea de revizuire tinand cont de vointa donatorului:

a) sa dispuna modificari calitative sau cantitative ale cond si sarcinilor care afecteaza contractul
b) sa grupeze conditiile sau sarcinile cu acelea similare provenind din alte liberalitati
c) sa dispuna anularea contract de donatie pentru imposibilitatea exec cond sau sarcinilor

ab ar fi conf 1007 c civ
dar donatia incepe in cod de la art 1011,chiar nu citisem art 1007:(
de asta e aiurea la civ.... ca tematica e facuta dupa institutii si nu dupa cod
cristian i, utilizator
In materia conditiei modalitate a a.j.

a) aceasta se socoteste indeplinita daca debitorul obligat sub conditie impiedica indeplinirea ei
b) ac se socoteste neindeplinita daca partea interesata de indeplinirea cond determina realizarea evenimentului indiferent daca a fost de buna sau rea credinta
c) act in constatarea indeplinirii sau neindeplinirii conditiei este imprescriptibila exctinctiv
In cazul donatiei cu sarcina, daca sunt indeplinite conditiile pentru revizuirea sarcinilor sau conditiilor instanta sesizata cu cererea de revizuire tinand cont de vointa donatorului:
a) sa dispuna modificari calitative sau cantitative ale cond si sarcinilor care afecteaza contractul
b) sa grupeze conditiile sau sarcinile cu acelea similare provenind din alte liberalitati
c) sa dispuna anularea contract de donatie pentru imposibilitatea exec cond sau sarcinilor

ab
Nofacenoname0, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)