avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

in concurs cu copilul exheredat si parintii defunctului

a.sotul suprav primeste 1/2
b.....1/4
c.....1/3
d.niciuna

a...am vazut da nu m-am mai luat de tine ;)

copilul exheredat primeste rezerva..iar ce ramane se imparte intre parinti si sot in mod egal

Uite in schimb ce am citit [ link extern ]

Ce-o fi cu Hellene...ca nu se mai arata pe aici :-/

prima data se scade rezerva apoi ce ramane se imparte intre restul ?

Prima data se stabileste cota sotului supravietuitor functie de prima clasa chemata...nu conteaza ca este dezmostenit sau renuntator....apoi se scade rezerva si restul se plateste parintilor

cristian i a scris:

in concurs cu 2 clase de mostenitori ,in caz de exheredare a unor mostenitori legali rezervatari,cota parte a sotului suprav va fi calculata

a.ca medie aritmetica a cotelor prev de lege in concurs cu cele 2 clase de most
b.in raport cu mostenitorii din clasa mai apropiata cu care concureaza
c.in concurs cu clasa chemata ca urmare a exheredarii
d.niciuna

b art 972 alin 2
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
mirei2012, utilizator
rasp corect b
art 972 al 2
Mirei -nedemnii si renuntatorii nu vin la mostenire iar cota sotului nu tr sa se stab si in functie de astia
la exheredat rezervatar il luam in calcul ca vine
dc ar fi exheredat nerezervatar nu ar mai fi luat in calcul pt ca nu vine(cum e la nedemn sau renuntator)...eu asa o vad:(
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

in concurs cu 2 clase de mostenitori ,in caz de exheredare a unor mostenitori legali rezervatari,cota parte a sotului suprav va fi calculata

a.ca medie aritmetica a cotelor prev de lege in concurs cu cele 2 clase de most
b.in raport cu mostenitorii din clasa mai apropiata cu care concureaza
c.in concurs cu clasa chemata ca urmare a exheredarii
d.niciuna

b art 972 alin 2

Mi-a placut discursul lui Udoriu fiindca a fost realist, cu toate ca facut parte din comisia de elaborare a noilor coduri si probabil ar fi trebuit sa spuna e noul cod este unul perfect, dar a spus ca procedura camerei preliminare va crea multe probeleme si in loc sa fie cu adevarat un filtru, va fi de multe ori un obstacol.
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

in concurs cu copilul exheredat si parintii defunctului

a.sotul suprav primeste 1/2
b.....1/4
c.....1/3
d.niciuna

a...am vazut da nu m-am mai luat de tine ;)

copilul exheredat primeste rezerva..iar ce ramane se imparte intre parinti si sot in mod egal

Uite in schimb ce am citit [ link extern ]

Ce-o fi cu Hellene...ca nu se mai arata pe aici :-/

Am zis prostii aici...ce ramane dupa scaderea reservei si 1/4 sotului...restul se imparte intre parinti...pentru ca numai in interiorul unei clase se imparte in mod egal...ingramadita mai sunt :P

Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)