avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

rasp corect b
cred ca se are in vedere faptul ca mostenitorul rezervatar chia exheredat(copilul exheredat) tr luat in calcul la fractia stab pt sotul suprav(1/4-art 972 lit a-descendentii defunctului)
nu crezi?
vraja la MU,retorica de politician......:D
nu suntem noi de vina,comisia,aveti grija avocatior,bla bla.....

phoai ...am citit cum ca se stabileste cota in functie de clasa cea mai apropiata....iar in cazul in care avem sot supravietuitor se stabileste intai cota sa...of of
buna grila...foarte buna ;)
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
mirei2012, utilizator
Mie mi s-a parut interesant ca din ce spune camera preliminara este decisiva in multe aspecte ...iar un procuror experimentat si pus pe treaba ii traduce pe judecatir si avocat :P
in concurs cu 2 clase de mostenitori ,in caz de exheredare a unor mostenitori legali rezervatari,cota parte a sotului suprav va fi calculata

a.ca medie aritmetica a cotelor prev de lege in concurs cu cele 2 clase de most
b.in raport cu mostenitorii din clasa mai apropiata cu care concureaza
c.in concurs cu clasa chemata ca urmare a exheredarii
d.niciuna
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

in concurs cu copilul exheredat si parintii defunctului

a.sotul suprav primeste 1/2
b.....1/4
c.....1/3
d.niciuna

a...am vazut da nu m-am mai luat de tine ;)

copilul exheredat primeste rezerva..iar ce ramane se imparte intre parinti si sot in mod egal

Uite in schimb ce am citit [ link extern ]

Ce-o fi cu Hellene...ca nu se mai arata pe aici :-/

prima data se scade rezerva apoi ce ramane se imparte intre restul ?
eu cred ca prima stabilita e cota sotului suprav,iar la stab ei sunt luati in calcul si rezervatarii exheredati,deoarece in mod concret vin la mostenire pt rezerva....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)