avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Se apropie august...trebuie fructificat fiecare minut...poate are job si invata doar dupa amiaza...ca mine si poate ca multi altii si atunci...
mirei2012 a scris:

cristian i a scris:

in cazul unei restrictii in exercitarea dr de proprietate,beneficiarul acesteia nu poate obtine protectie judiciara daca restrictia respectiva

a.corespunde unei obligatii propter rem
b.corespunde unui dr de creanta
c.este o simpla ingaduinta din partea titularului dr de proprietate
d.niciuna

c
cu obligatiile astea propter rem am mereu probleme

obligaţiile propter rem, cunoscute sub denumirea de obligaţii reale de a face, reprezintă îndatoriri care revin deţinătorului unui bun determinat şi au ca izvor legea sau convenţia părţilor.
ex-art. 74 din Legea nr. 18/1991, republicată, impune tuturor deţinătorilor de terenuri agricole obligaţia de a asigura cultivarea acestora şi obligaţia de a asigura protecţia solului; deţinătorii care nu îşi îndeplinesc aceste obligaţii pot fi sancţionaţi în condiţiile art. 75 şi art. 76 din aceeaşi lege.

rasp corect c

nu e luat ,,a,,pt ca se bucura de protectie,in sensul ca poate contesta contraventia aplicata?
sau alt motiv?
npc Maya:)
Nono nu mai tr sa invete...le stie...n-ai vazut ca e suparat de intrebarile pretestate de la a 2-a proba;)
:D...am vazut...
N.buna sau spor la invatat, dupa cum vreti fiecare...
Pai cred ca nu poate beneficia de protectia legii pentru ca nu e o obligatie fata de beneficiar ...si din grila beneficiarul trebuie sa se bucure de protectie...statul impune obligatia....el nu te poate obliga sa executi...ci doar sa te amendeze...obligatiile de a face nu pot fi executate silit

Merci pentru precizari...stiam ceva de genul...dar era cam tulbure :tooth:

Pai si eu sunt suparata pe alea..ca-mi pare ilogic...si absurd X-(
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
mirei2012, utilizator
pai dc e beneficiar statul ,el se bucura de protectie prin prerogativa de a te amenda,nu ?
cred ca asta-i treaba.....
nb Maya:)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2014
cristian i, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)