avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

cristian i a scris:

nu atrage anularea contractului pt violenta

a.temerea insuflata prin amenintarea cu exercitiul unui drept facuta cu scopul de a obtine avantaje injuste
b.simpla temere izvorata din respect
c.exercitarea acesteia de un tert ,dc partea al carei consimtamant nu a fost viciat nu cunostea sau ,dupa caz ,nu ar fi putut sa cunoasca violenta savarsita de catre tert
d.niciuna

b,c

rasp corect b

art 1220(1) Violenţa atrage anularea contractului şi atunci când este exercitată de un terţ, însă numai dacă partea al cărei consimţământ nu a fost viciat cunoştea sau, după caz, ar fi trebuit să cunoască violenţa săvârşită de către terţ.

nu tine de ,,putinta ,,partii de a-si da seama(nu se apreciaza in concreto) ....tine de ,,ar fi trebuit,,....se apreciaza in abstract raportat la o pers prudenta si diligenta(eu asta cred ca e explicatia pt care nu e luat c)
instanta

a.este obligata sa invoce din oficiu nulitatea absoluta
b.nu este obligata sa invoce din oficiu nulitatea absoluta
c.este obligata sa invoce din oficiu nulitatea absoluta pt lipsa formei ad validitatem
d.niciuna
a
R: a, c
rasp corect ac

ART. 1247
Nulitatea absolută
(1) Este nul contractul încheiat cu încălcarea unei dispoziţii legale instituite pentru ocrotirea unui interes general.
(2) Nulitatea absolută poate fi invocată de orice persoană interesată, pe cale de acţiune sau de excepţie.
(3) Instanţa este obligată să invoce din oficiu nulitatea absolută.
(4) Contractul lovit de nulitate absolută nu este susceptibil de confirmare decât în cazurile prevăzute de lege.

legea nu distinge motivul.nul abs sa fie......sau e alt motiv si ni-l spune Q88:D

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)