avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
zic c...da nu mai stiu exact ce tre sa contina
mirei2012 a scris:

zic c...da nu mai stiu exact ce tre sa contina

rasp corect c

1263 (2) Persoana care poate invoca nulitatea poate confirma contractul numai cunoscând cauza de nulitate şi, în caz de violenţă, numai după încetarea acesteia.
ART. 1264
Cuprinsul actului confirmativ
Pentru a fi valabil, actul confirmativ trebuie să cuprindă obiectul, cauza şi natura obligaţiei şi să facă menţiune despre motivul acţiunii în anulare, precum şi despre intenţia de a repara viciul pe care se întemeiază acea acţiune

-mai de mult am postat o grila despre ,,adaptarea contractului,,
concluzia era ca adaptarea poate fi ceruta doar de partea aflata in eroare,in sensul ca tr adaptat asa cum a inteles ea contr
-atunci am polemizat noi intrebandu-ne de ce nu ar putea si cealalta parte din moment ce putea sa ceara mai mult,respectiv nulitatea contr
-acum ma intreb eu.......dc cerea partea care nu s-a aflat in eroare ,,adaptarea,,de fapt cerea ,,confirmarea actului,,din motivul asta nefiind incidenta pt ea ,,adaptarea contr,,:-/

Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
cristian i, utilizator
E un raspuns...dar eu cred ca nu poate cere adaptarea pentru ca nu se poate prevala de propria eroare pentru a solicita adaptarea...ceva de genul...zic asa (cand inchei contractul) ca apoi cer eu sa adaptam...intr-un fel e la impuse...sa existe intentia reala de a incheia un contract (inchei contractul ca sa-l execut asa cum ne-am inteles)...fara a avea posibilitatea ulterioara de a ajusta dupa plac.

Anul asta a mai fost pretestare ca eu n-am vazut niciun anunt pe INM?
eu stiu ca nu ,tot de pe la voi....(parca Rapunzel mi-a spus ca nu se mai organizeaza anul asta pretestare):)
e lumea cam suparata pe aici cu zvonul asta a lui Danilet ca nu s-ar mai organiza admiterea in magistratura.....oricum nu e normal ......aia de sunt directori,sefi(INM,CSM) n-au limbuta sa dea comunicate .....in schimb Danilet,simplu membru CSM e cel mai tare la zvonistica....si culmea, unele se mai si intampla(cum a fost cu tematica pe noile coduri)....pai inseamna ca unii sunt sefi cu numele si altii iau deciziile....:(
Spune de magistratura...direct pe post eu asa am citit la hot 21 a comisiei 2.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)