avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
bc
BC
catalin1980 a scris:

Titularul dreptului de administrare a bunurilor proprietate publica
A nu poate dobandi fructele produse de bunul prop publica
B poate exercita actiunea confesorie inclusiv impotriva statului,titular al drept de prop publica
C se poate opune revocarii dreptului de catre organul care l a constituit,atunci cand neexecutatea obligatiilor asumate prin actul de constituire nu ii este imputabila

a,la inchiriere poate opri o cata -parte din chirie,restul facandu-se venit la bugetul de stat

zic bc (cu conditia sa nu fie vorba de revocare din cauza disparitiei interesului public avut in vedere la constituire,adica se opune doar cand e revocat ca sanctiune)

Titularul dreptului de proprietate publica poate retrage dreptul de administrare,insa cu respectarea conditiilor prevazute de lege(interesul public si nu vina titularului dr de administrare),in caz contrar titularul dreptului de administrare se poate opune.
Dreptul de administrare poate fi revocat daca interesul public o impune
Daca observati nu este vorba de vina titularului dreptului de administrare.Dreptul de administrare se revoca doar intr un singur caz,doar atunci cand interesul public o impune,diferit de vechea reglementare cand se putea revoca si din cauza culpabilitatii titularului dreptului de administrare.
Cristian cred ca esti in eroare cu privire la C sau nu am inteles eu ce ai vrut sa spui.
Si eu mi am luat-o recunosc :)
Raspunsul este B
Titularul dr de propr publ poate revoca dr de administrare cand interesul public o impune

Si ce vorbeste in var c despre interesul public?...zice ca de nu-si indeplineste obligatiile imprejurare ce nu-i este imputabila.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)