Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Nulitatea partajului poate fi invocată, între altele:
A) atunci când partajul nu cuprinde toate bunurile comune
B) numai în cazul partajului voluntar, făcut fără participarea tuturor coproprietarilor
C) atunci când hotărârea de partaj a fost pronunţată fără participarea tuturor coproprietarilor
dobitoc a scris:
B) numai în cazul partajului voluntar, făcut fără participarea tuturor coproprietarilor
C) atunci când hotărârea de partaj a fost pronunţată fără participarea tuturor coproprietarilor
d-niciuna
c-nu-mi aduc aminte sa fi citit ceva de var,,c,,
nici nu mi se pare normal ,dc lipseste unul de la pronuntare ca s-a dus la toaleta intre timp sa fie nul absolut partajul
b-poate fi desfiintat pt aceleasi cauze ca si contractele
Ice Hellene a scris:
Dobitoc, mai avem o conditie in pivinta tertului beneficiar pt care nu poate fi transmis mostenitorilor: \\"si sa existe in momentul in care promitetul trebuie sa isi execute obligatia\\" art 1285.
Mă gândesc la altă chestiune. Dacă „să existe” nu este sinonim cu „să nu fi decedat”. Astfel încât ar putea fi situații distincte fără a exista neapărat o contradicție între ce susțin autorii. Adică, să zicem că se stipulează o sarcină în favoarea lui Y (conceput dar nenăscut), el determinat, dar încă nu există. La momentul executării prestației stipulate Y nu există, deoarece nu s-a mai născut, iar în situația asta evident că ceea ce s-a promis de către promitent va fi în folosul stipulantului . Ar merge?
dobitoc a scris:
c