avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Noua reglementare reprezintă preluarea celei actuale, cuprinse în art. 133 C.p, cu unele diferențe. Astfel, art. 133 alin. 1 C.p se regăsește integral în art. 169 alin. 1 N.C.p; art. 133 alin. 2 este preluat în art. 169 alin. 2 NC.p, mai puțin referirea la rechemarea în cadrele permanente ale forțelor armate.
Diferența semnificativă este dată de faptul că, în noua reglementare, fără nicio excepție, reabilitarea nu are efecte asupra măsurilor de siguranță. Art. 133 alin. 3 teza finală C.p stabilea că măsura de siguranță a interdicției de a se afla în anumite localități făcea obiect al reabilitării, încetând prin reabilitare. De altfel, în noua regelementare, interdicția de a se afla în anumite localități are un alt regim juridic; aceasta nu mai este măsură de siguranță, ci pedeapsă complementară ( art. 67 alin. 1 lit. l ). În aceste condiții, persoanei căreia i‐a fost aplicată interdicția de a se afla în anumite localități, ca măsură de siguranță, conform Codului penal actual, îi va fi mai favorabilă legea veche ( art. 133 alin. 3 teza finală ).

Am citat din pdf-ul acela comparativ emis de M.P.
Ice Hellene a scris:

Anamelia a scris:

reabilitarea are efect doar asupra masurii de siguranta a interzicerii ocuparii unei functii...?
ca efect al reabilitarii inceteaza aceasta interdictie,da?
pt restul masurilor de siguranta, reabilitarea nu produce niciun efect

Eu stiu ca nu are deloc efecte asupra mas de siguranta. Tocmai ca persoana reabilitata nu va fi repusa in functie. Interzicerea se dispune pe o perioada nedeterminata pana la incetarea inaptitudinii. Imi scapa mie ceva? :-/

reabilitarea nu are efecte asupra mas de sig a interzicerii unei funct sau exercitarii unei profesii......
in schimb are efecte asupra ped compl de la 66
si dupa cum se observa unele din drepturi sunt aproape similare cu mas de siguranta,de aici cred ca e confuzia ta.....
e corect Ice Hellene cum zici.....
e posibil sa avem intr-o cauza interzicerea exercitarii profesiei si ca ped accesorie si compl si mas de siguranta,dupa reabilitare supravietuieste doar mas de siguranta....
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2014
cristian i, utilizator
Ok, deci am inteles bine. Credeam ca imi scapa un amanunt ceva. Mersi pt interventie, dobitoc! :) Ce nume de cod ti-ai mai ales si tu... :))

Mersi, cristian!!
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

cristian i a scris:

cererea de ordonanta presedintiala

a.este intotdeauna de competenta judecatoriei
b.este provizorie si executorie
c.poate avea ca obiect pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere

c

Stiu ca am citit la o proc speciala ca e intotdeauna de compet judectoriei, dar nu mai stiu care...oare la divort?

se introduce la instanta competenta sa se pronunte in prima instanta asupra fondului dreptului

rasp corect c

npc Ice H:)
cristian i, utilizator
Ice Hellene a scris:

cristian i a scris:

cererea de ordonanta presedintiala

a.este intotdeauna de competenta judecatoriei
b.este provizorie si executorie
c.poate avea ca obiect pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere

c

Stiu ca am citit la o proc speciala ca e intotdeauna de compet judectoriei, dar nu mai stiu care...oare la divort?

b,c

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)