avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
dobitoc a scris:

Udroiu scrie că premeditarea se răsfrânge și asupra participanților, în măsura în care au cunoscut această circumstanță. În partea generală însă Codul menționează că circumstanțele personale nu se răsfrâng asupra participanților. Cum trebuie reținut, se răsfrâng sau nu?

vezi pag 128 din cod comentat TT,comentariul art 50
la premeditate e controversata problema....nu o putem transa noi....
eu la examen dc ,,miros,,subiectele si cred ca sunt facute de MU merg pe teoria lui,dc nu, merg pe cod......
pe forum s-a mai discutat ......si am ajuns de unde am plecat....ca e controversata.........
Si are dreptate M.U..
Si prof. Dongoroz spune acelasi lucru. Premeditarea e o circumstanta care nu se rasfrange, atunci cand participarea celorlalti e spontana; altfel se va retine premeditarea si in cazul acestora.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
Q88, utilizator
O mana de ajutor va rog.
Ce spune Mihaela Tabarca in legatura cu valoarea obiectului cererii (art 194); e sub sanctiunea nulitatii?

Codul precizeaza ca obiectul cererii e sub sanctiunea nulitatii.
cristian i a scris:

Necunoscuta a scris:

B as fi ales c dar imi amintesc doar de expresii nu si lovire...

rasp barem bc
c-
ART. 296
Purtarea abuzivă
..........................
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

avem si loviri

pt varianta,,a,,avem si funct public ASIMILAT,de asta nu e corect?
ca vad ca textul ii da numai cu funct public....

Mi-aminteam prost...oricum nu mai are importanta cum imi amintesc...
Multumesc Q88!!!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)