avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
fapta pers care ia hotararea de a intretine un raport sexual cu victima ,iar dupa ce ii comunica acest lucru victimei ,la opunerea acesteia ,renunta la continuarea actelor

a.nu este prev de lg pen
b.constituie tentativa imperfecta la infr de viol
c.constituie tentativa perfecta la infr de viol
Rapunzel a scris:

Q88, stai putin!
- coroborand articolele 194+196 si ce am mai "bazgalit" eu pe cod extras din doamna Tabrca, am retinut asa:
- elemente esentiale pt cerere si lipsa lor atrage nulitatea, sunt = nume, prenume, denumire, obiect, motive de fapt, semnatura.
- tu asta intrebi? sau te intereseaza mai aprofundat valoarea obiectului?

PS: sa stii ca imi era dor de tine si iti transmit un pupic! si o :flowersblue:

Exact asta intreb referitor la art 196.
Art 196 prevede ca obiectul si motivele de fapt sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii.
In NCPC Boroi spune ca nulitatea e conditionata de existenta vatamarii si vatamarea e prezumata de lege.

Si eu asta intreb, daca 196 se refera doar la obiect sub sanctiunea nulitatii si nu spune si de valoarea lui.
Eu ce sa inteleg? Ca daca Reclamantul nu indica valoarea intervine sanctiunea nulitatii conditionata de existenta vatamarii care de data aceasta trebuie dovedita de cel care o invoca?
cristian i a scris:

fapta pers care ia hotararea de a intretine un raport sexual cu victima ,iar dupa ce ii comunica acest lucru victimei ,la opunerea acesteia ,renunta la continuarea actelor

a.nu este prev de lg pen
b.constituie tentativa imperfecta la infr de viol
c.constituie tentativa perfecta la infr de viol

a
cristian i a scris:

fapta lui x care,actionand cu intentia de a ucide 2 pers ,produce moartea numai a uneia dintre acestea

a.nu poate constitui omor calificat
b.constituie intotdeauna omor calificat in concurs cu o tentativa la omor simplu
c.poate constitui omor simplu in concurs cu o tentativa la un omor simplu

Aici, de ce nu e b si e c?
Va rog frumos..

Nu constituie ,intotdeauna,,

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)