avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Adi ...de fapt exercitiul dreptului in patrimoniul beneficiarului depinde de acceptarea simulatiei...nu nasterea dreptului ...ceea ce inseamna ca este exceptie reala...asa ai inteles si tu?

Multumesc Patricia citatul ala il am dar nu ma lamureste
adi_09 a scris:

La suspendarea sub supraveghere mai avem termenul acela de incercare cum era inainte, fiind Uroiu nu zice nimic, decat despre termenul de supraveghere?
Daca avem o pedeapsa de 2 ani si termen de supravegher de 3 ani, cum se va executa 5 ani, sau 3 ani ?

Adi eu am inteles ca nu mai are termen de supraveghere...se considera executata pedeapsa la implinirea celor 3 ani.,..cu masurile obligatiile impuse....in schimb nu mai este reabilitat de drept

Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
mirei2012, utilizator
mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

La suspendarea sub supraveghere mai avem termenul acela de incercare cum era inainte, fiind Uroiu nu zice nimic, decat despre termenul de supraveghere?
Daca avem o pedeapsa de 2 ani si termen de supravegher de 3 ani, cum se va executa 5 ani, sau 3 ani ?

Adi eu am inteles ca nu mai are termen de supraveghere...se considera executata pedeapsa la implinirea celor 3 ani.,..cu masurile obligatiile impuse....in schimb nu mai este reabilitat de drept

cred ca nu are relevanta pedepsa luata. Indiferent ca i s-a dat 1 an sau 3 ani, instanta poate dispune ca termen de supravehgere 4 ani, atunci el 4 ani treubie sa respecte masurile alea prev de lege plus obligatiile, eu asa am inteles
adi_09, utilizator
mirei2012 a scris:

Stipulatia pentru altul ...este sau nu exceptie reala de la relativitate?

-atat Boroi la pag 163(Institutii) cat si Baias la comentariul art aferente stipulatiei (1284-1288) evita sa o mai numeasca exceptie reala din considerentul cu acceptarea de catre tertul beneficiar.....
-nu cred sa ne intrebe asta la examen ca nu stiu nici ei....asteapta ICCJ si CC sa le spuna:))
-intre timp mai citesc si ei doctrina straina ,ca abia au tradus un pic de legislatie si nu stiu s-o explice....uuuuppppssss......;)

,,Adi ...de fapt exercitiul dreptului in patrimoniul beneficiarului depinde de acceptarea simulatiei...nu nasterea dreptului ...ceea ce inseamna ca este exceptie reala...asa ai inteles si tu?,,

1284-...........nu accepta.............se considera ca nu a existat niciodata,
a existat= s-a nascut
cristian i, utilizator
adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

adi_09 a scris:

cred ca nu are relevanta pedepsa luata. Indiferent ca i s-a dat 1 an sau 3 ani, instanta poate dispune ca termen de supravehgere 4 ani, atunci el 4 ani treubie sa respecte masurile alea prev de lege plus obligatiile, eu asa am inteles

Ai dreptate poate sa-i dea intre 2 si 4 ani termen de supraveghere dar nu mai putin decat pedeapsa suspendata...inteleg ca termenul de supraveghere este cel dat de instanta atat

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)