avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

Stipulatia pentru altul ...este sau nu exceptie reala de la relativitate?

-atat Boroi la pag 163(Institutii) cat si Baias la comentariul art aferente stipulatiei (1284-1288) evita sa o mai numeasca exceptie reala din considerentul cu acceptarea de catre tertul beneficiar.....
-nu cred sa ne intrebe asta la examen ca nu stiu nici ei....asteapta ICCJ si CC sa le spuna:))
-intre timp mai citesc si ei doctrina straina ,ca abia au tradus un pic de legislatie si nu stiu s-o explice....uuuuppppssss......;)

,,Adi ...de fapt exercitiul dreptului in patrimoniul beneficiarului depinde de acceptarea simulatiei...nu nasterea dreptului ...ceea ce inseamna ca este exceptie reala...asa ai inteles si tu?,,

1284-...........nu accepta.............se considera ca nu a existat niciodata,
a existat= s-a nascut

Deci e nebuloasa mare...Liviu Pop mai curajos ...spune ca este exceptie reala

M-am dus şi eu azi să mă înscriu la examen. Mergând pe ideea ,,cât de greu poate fi?'' nu m-am informat de nicio culoare ce şi cum trb să fac. Având în vedere că n-am mai scos niciodată caziere, să vedeţi comedie....

Prima dată m-am dus la poliţie, unde mi se spune că nu ei eliberează cazierul, că este un birou în mall(what?:O) care se ocupă, şi trb să merg acolo. Mă duc la mall şi spre surprinderea mea găsesc biroul de eliberări caziere:)) Domnu' poliţist de la ghişeu îmi da un formular ca să-l completez...eu mă uit atent...credeam că văd dublu. Apoi îmi pun ochelarii şi mă lămuresc...zic care naiba-l completez, că-s două? Agentul era ceva de genul:O

După ce am trecut peste asta, îmi zice: pai da' timbru n-ai? Mă uit la el ca prostu' că nu ştiam ce vrea de la viaţa mea...cică du-te domle şi fă rost de un timbru de 2 lei. Eu de surprins ce eram am plecat fără să întreb unde găsesc timbre. Am căutat pe la tonete....nimic. Dau nişte telefoane şi aflu că s-ar găsi pe la poştă...mă duc la cel mai apropiat oficiu poştal pe care-l ştiam şi...surprize-surprize- era închis:stunned: Zic, hai să mă duc la poşta judeţeană, că acolo n-are cum să fie închis...zis şi făcut...când ajung acolo aflu că ăia n-au timbre:O

În cele din urmă am reuşit să găsesc sărăciile de timbre la alt oficiu poştal...am cumpărat şi eu unul de 2 lei, că aşa mi s-a spus. Ajung din nou în faţa agentului, eu eram foarte mândru, zic să văd acum ce mai are de comentat. Ãla se uită atent şi zice: Domle da' nu ţi-am zis că trebe timbru de 2 lei? Îmi dă să mă uit şi într-devăr pe blestemăţia aia mică de hârtie scria 1leu:O

Bineînţeles că m-am întors la poşta lu' peşte prăjit...Apoi, după ce am rezolvat-o cu timbrul îmi zice că trebuie plătită o taxă de 10 lei la trezorerie:stunned: Mă duc până în celălalt capăt al oraşului( cu pejosul bineînţeles, că n-am permis şi nici bani de taxi:tooth:), plătesc 10 lei...apoi mă gândesc...de ce drecu n-am plătit direct 12 lei ca să mă scutească de timbrul ăla? Am umblat tot oraşul pt. 2 lei ici...10 lei colo:sticktongue:

Astea-s peripeţiile mele în leg. cu obţinerea certificatului de cazier judiciar...dacă vreţi, vă povestesc ce am păţit şi pe la ANAF şi la Parchet:rofl: Ideea e că peste tot pe unde am fost mi s-a spus ceva de genul ,,Ai terminat dreptul şi nu ştii asta? Vai de mine măi băiete da' ce cauţi tu la un asemenea concurs'':)) Adevăru' e că le cam dau dreptate;)

Sper că vouă v-a fost mai uşor;)
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
Nofacenoname0, utilizator
Ce ti-au zis la parchet cas curioasa ;)
La Parchet mi-a explicat jandarmul că trb să o iau la stânga apoi merg 10 metri tot înainte, apoi la dreapta, după care urc nişte scări apoi....etc:)) M-am rătăcit pe acolo, da' eu aveam impresia că bat la uşa care trebuie...şi mi-am luat nişte înjurături cinstite...apropo, nu credeam că procurorii ştiu să înjure aşa melodios:))

Când am reuşit să găsesc biroul care trebuia m-a luat la rost doamna de acolo că de ce am uitat să trec în cerere data eliberării chitanţei...şi bineînţeles mi-a dat peste nas cu replica ,,ai terminat dreptul bla bla bla eşti varză şi n-ai nicio şansă la inm''
Nu pot sa cred...pai tu cu astia vrei sa fii coleg...sau vrei sa le dai peste nas ca judecator? :tooth:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)