adi_09 a scris:
De ce la prescriptia executarii pedepsei Urdoiu face distinctie intre hotararea de condamnare si cea prin care se dispune masura educativa, fiindca si atunci tot o condmnare a minorului e, doar ca nu se aplica pedepse ?
avem institutie distincta
art 132-prescriptia executarii masurilor educative
ART. 132
Prescripţia executării măsurilor educative
(1) Măsurile educative neprivative de libertate se prescriu într-un termen de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care au fost luate.
(2) Măsurile educative privative de libertate se prescriu într-un termen egal cu durata măsurii educative luate, dar nu mai puţin de 2 ani.
(3) Termenele de prescripţie a executării măsurilor educative se întrerup şi se suspendă în condiţiile prevăzute de lege pentru majori.
(4) În cazul înlocuirii măsurilor educative, executarea se prescrie în raport cu măsura educativă mai grea şi curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus înlocuirea.
am parcurs o data sintezele lui MU si sincer.....mi-e mai clar codul........
atrage si el atentia asupra unor noutati .....dar nu cred ca e ok pt examene...eu dau si la barou si aia fac barem dupa coduri.....nu cred ca iau nici 5 cu ,,fanteziile,,MU ..din doctrina....