avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
tedddybear a scris:

X invita victima la locuinta sa,unde,sub amenintarea cu moartea,ii cere sa intretina relatii sexuale cu Y,un vecin,care nu avea cunostinta despre demersul lui X.In continuare,X il invita pe Y in apartamentul sau,spunandu-i ca de ziua lui,a platit o prostituata(aratand spre victima),sa intretina relatii sexuale contra cost cu el.Y intretine un act sexual oral cu victima.In acest caz:
a)Y nu va raspunde penal,daca nu si-a dat seama ca victima este constransa,dar putea si trebuia sa-si dea seama;
b)X va raspunde pentru coautorat la viol;
c)X va raspunde pentru complicitate.
grila de pe facebook. inca nu s-a dat rasp.

zic-ab

x-e autor,exercita constrangerea si se foloseste de y pt realizarea raportului sexual
y e autor nemijlocit ,caruia i se aplica eroarea cu privire la existenta starii de constrangere
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
cristian i, utilizator
Cand sunt autori e clar...cand se intampla sa fie coautori...un exemplu ceva...mai limpede :-/
Mirei, eu imi amintesc de la seminariile din facultate discutiile referitoare la coautorat. Trebuie ca fiecare sa intretina fizic actul sexual. Acum vad ca e suficient ca unul sa ameninte, iar altul sa execute. :O

Nu e asa, cristian. Pana acum abia se putea accepta existenta coautoratului la viol, pt ca era greu de acceptat ca actioneaza toti asupra victimei, deodata, unul oral, altul normal etc. In fine, nici nu mai stii pe ce drum s-apuci...

Chiar daca o violau toti in aceeasi imprejurare, dar nu deodata, aveam autorat pt fiecare in parte si nu coautorat.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

catalin1980 a scris:

Obligatia de plata a unei sume de bani, e o obligatie de a da sau de a face ?

Eu zic ca e de a da. Transmiti dr real asupra unui bun. Nu am citit doctrina, e posibil sa ma insel. Ma mai gandesc si revin. :)

Eu sunt in ceata
Pop zice :obligatia de plata a unei sume de bani este fara exceptie o obligatie de a face,apoi la cateva sute de pagini se razgandeste si vorbeste de obligatii care au ca obiect prestatia de a da o suma de bani incadrand o la obligatia de a da.Unde imi prind urechile? :closedtopic:
Hellene eu inteleg ca atunci cand unul ameninta victima iar un altul savarseste violul cel care ameninta ar fi complice...pentru ca nu-mi inchipui ca si vizionarea e asimilata faptei...chiar nu sunt deloc limpede ...pentru ca n-am exemple...poate cand o sa ajung la viol din nou o sa le mai pun cap la cap...ca acum is cap la picioare :rofl:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)