avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
mirei2012 a scris:

Daca obiectul imprumutului sunt banii atunci e a da...daca este un bun individual este de a face

Si atunci ce-i facem lui Pop ?
Plata

SECŢIUNEA a 3-a
Condiţiile plăţii
Art. 1488

Obligaţia de a da o sumă de bani

(1) Debitorul unei sume de bani este liberat prin remiterea către creditor a sumei nominale datorate.

(2) Plata se poate face prin orice mijloc folosit în mod obişnuit în locul unde aceasta trebuie efectuată.

(3) Cu toate acestea, creditorul care acceptă în condiţiile alin. (2) un cec ori un alt instrument de plată este prezumat că o face numai cu condiţia ca acesta să fie onorat.

Barsan, Pop, Baias etc. nu mai conteaza, codul spune ca e de a da.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

Plata

SECŢIUNEA a 3-a
Condiţiile plăţii
Art. 1488

(1) Debitorul unei sume de bani este liberat prin remiterea către creditor a sumei nominale datorate.

(2) Plata se poate face prin orice mijloc folosit în mod obişnuit în locul unde aceasta trebuie efectuată.

(3) Cu toate acestea, creditorul care acceptă în condiţiile alin. (2) un cec ori un alt instrument de plată este prezumat că o face numai cu condiţia ca acesta să fie onorat.

Daca te uiti mai sus,obligatia de a da bunuri de gen....
Pop si p astea le considera obligatii de a face
I am mai gasit niste contradictii.Ptr acordarea daunelor interese nu este necesara punerea in intarziere(asta spune cand se razgandeste) :)
Pop e mai catolic decat Papa :) Eu spun sa retinem ce zice codul.
catalin1980 a scris:

Ice Hellene a scris:

Plata

SECŢIUNEA a 3-a
Condiţiile plăţii
Art. 1488

Daca te uiti mai sus,obligatia de a da bunuri de gen....
Pop si p astea le considera obligatii de a face
I am mai gasit niste contradictii.Ptr acordarea daunelor interese nu este necesara punerea in intarziere(asta spune cand se razgandeste) :)

eu asta am sustinut tot timpul, fiindca prin cererea de chemare in judecata de fapt il pui in intarziere... nu trebuie dus la extrem formalismul in drept, care oricum e excesiv in multe situatii.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)