adi_09 a scris:
cristian i a scris:
liberarea dintr-un centru de educare
a.tr dispusa dc minorul a executat efectiv jumatate din durata mas ed
b.nu poate fi dispusa inainte de implinirea varstei de 18 ani de catre pers supusa mas ed
c.poate fi dispusa si inainte de implinirea varstei de 18 ani ,in cazul in care instanta apreciaza ca nu se impune inlocuirea masurii internarii cu asistarea zilnica
b, la A nu stiu daca treuie sa fi executat efectiv, fiindca minorul poate si sa lcureze si atunci i se recunoaste...
rasp barem b
eu nu-l consider bun....
124 (4) În cazul în care pe durata internării minorul a dovedit interes constant pentru însuşirea cunoştinţelor şcolare şi profesionale şi a făcut progrese evidente în vederea reintegrării sociale, după executarea a cel puţin jumătate din durata internării, instanţa poate dispune:
a) înlocuirea internării cu măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă egală cu durata internării neexecutate, dar nu mai mult de 6 luni, dacă persoana internată nu a împlinit vârsta de 18 ani;
b) liberarea din centrul educativ, dacă persoana internată a împlinit vârsta de 18 ani.
autorul grilei a mers pe rationament per a contrario la lit b si a zis ,,dc nu a implinit 18 ani nu e bun de militar,pardon de liberat......,,
pai iti spune lit a ca e bun dar cumulativ si instanta sa zica ,,asta tr asistat zilnic,,dc nu poate liber nici cu,, jandarm,,nu e bun de liberat......
Adi esti adeptul exploatarii minorilor?eu stiam ca e valabila munca pt scapat de zile de parnaie....astia e la educare.....
O mana de ajutor va rog.
La art 368 al 4 NCPP. Contestatia impotriva incheierii prin ccare s-a suspendat judecata se judeca in sedinta publica si cu participarea procurorului. Cont se judeca in 5 zile de la primirea dosarului fara participarea procurorului.
E cu sau fara? Ca eu sunt in ceata