Hellene legiuitorul are multe neconcordante...dar cred ca la 25 alin 2 vorb de p civ...pentru ca art se refera la rezolvarea actiunii civile ce presupune constituire de p civ
La 3 spune si cand nu e constituita p civ adica in toate cazurile...avem n-avem p civ.
Pentru restituire la cerere sau din oficiu
Pe masura ce trece timpul realizez ca tre sa ai ceva scarteala la cap sa te incumeti sa dai examen anul acesta...coduri pe care profesionistii se dau de ceasu mortii sa le inteleaga... carti care mai mult te incurca decat te lamuresc...locuri 20% mai putin....concluzionez ca nus sanatoasa la cap :tooth:
Da, mirei, la art 25 al 2 avem p civila, iar art 255 vb de pers vatmata. La asta ma refer.
Eu voi considera ca nu se poate pronunta asupra restiturii lucrurilor, atunci cand nu s-a constituit p civila, exact cum zice art 25. Dar asupra restiturii lucrurilor care nu fac obiectul repararii prejudiciului, nu e relevanta calitatea de p civila/pers vatamata.
Mersi pt parerile tale! :coffee:
Eu mi-am dat seama de vreo 2 luni de lucrul asta, am si vrut sa renunt sa mai dau...
Eu cred ca se poate dispune si din oficiu si la cerere chiar de nu avem p civ...daca pers vatamata este la proces si spune sa-i restituie lucrurile zice ca nu i le da?
Mai ales ca pot fi restituite si inainte de solutionarea procesului...nu-i poti refuza cuiva dr de proprietate daca nu se constituie p civ ca nu vrea sa-l doara capu inutil...zic si eu
Cand o sa ajung din nou la PP am sa le mai bibilesc si-ti spun la ce ultima concluzie am ajuns
Da...cei care intra anul asta ...sunt cu adevarat eroi..sper sa ma numar printre ei...nu ca mi-as dori titlul :P
1. Cand instanta lasa nesolutionata act civila, poate dispune luarea de masuri asiguratorii? Eu inteleg ca doar se mentin daca au fost luate.
dc a lasat nesolutionata act civila,masurile asiguratorii luate in caza privind reparatiile civile se mentin ,mas inceteaza de drept dc pers vat nu introduce actiune in fata instantei cvile in term de 30 de zile de la ramanerea def a hot.
3975) În cazul în care, potrivit dispoziţiilor art. 25 alin. (5), instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă, măsurile asigurătorii se menţin. Aceste măsuri încetează de drept dacă persoana vătămată nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii.
rasp e da,poate lua mas asig chiar dc lasa nesol act civ
in fond act civ priveste partea civ,mas asig au un scop mult mai vast
ex-
garantarea executarii ped amenzii/chelt judiciare
execut confisc speciale/extinse
doar la repararea pagubei se intalneste mas asig cu act civ
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)