avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Laura_Lau a scris:

cristian i a scris:

fapta pers care,in timp ce muta o piesa de mobilier ,loveste din greseala pe bunicul sau ,provocandu-i o fractura a umarului pt a carei ingrijire au fost necesare 70 de zile de ingrijiri medicale

a.constituie vatamare corporala din culpa,in forma de baza
b.nu este prev de lp
c.nu poate fi urmarita penal dc intervine impacarea

b

rasp barem b
Laura_Lau a scris:

adi_09 a scris:

Laura_Lau a scris:

Cetatenii francezi au dreptul sa se exprime in limba materna in fata instantelor de judecata din Romania:
a. chiar daca vorbesc si inteleg limba romana;
b. in cazul in care acestia vorbesc si inteleg limba romana;
c. sunt obligati sa se exprime in limba materna in fata instantei de judecata.

a

Asa am raspuns si eu, dar in barem este b.... :-/

ART. 12
Limba oficială şi dreptul la interpret
(1) ........................................................
(2) Cetăţenii români aparţinând minorităţilor naţionale au dreptul să se exprime în limba maternă în faţa instanţelor de judecată, actele procedurale întocmindu-se în limba română.............................

pai dc astia de la al 2 au dr desi sunt cetateni romani cu atat mai mult cetatenii francezi......
iar intre var a si b nu văd diferente.....
chiar dc/in cazul in care.....tr interpret de romana,mie sau autorului grilei:))

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
cristian i, utilizator
masurile preventive inceteaza de drept atunci cand

a.instanta ponunta o hotarare de achitare ,chiar nedefinitiva
b.hotararea de condamnare ramane definitiva
c.procurorul dispune trimiterea in judecata
cristian i a scris:

Laura_Lau a scris:

adi_09 a scris:

Laura_Lau a scris:

Cetatenii francezi au dreptul sa se exprime in limba materna in fata instantelor de judecata din Romania:
a. chiar daca vorbesc si inteleg limba romana;
b. in cazul in care acestia vorbesc si inteleg limba romana;
c. sunt obligati sa se exprime in limba materna in fata instantei de judecata.

a

Asa am raspuns si eu, dar in barem este b.... :-/

ART. 12
Limba oficială şi dreptul la interpret
(1) ........................................................
(2) Cetăţenii români aparţinând minorităţilor naţionale au dreptul să se exprime în limba maternă în faţa instanţelor de judecată, actele procedurale întocmindu-se în limba română.............................

pai dc astia de la al 2 au dr desi sunt cetateni romani cu atat mai mult cetatenii francezi......
iar intre var a si b nu văd diferente.....
chiar dc/in cazul in care.....imi tr interpret de romana,mie sau autorului grilei:))

[/quot

Este grila din MU, nici eu nu am inteles raspunsul...:))
cristian i a scris:

masurile preventive inceteaza de drept atunci cand

a.instanta ponunta o hotarare de achitare ,chiar nedefinitiva
b.hotararea de condamnare ramane definitiva
c.procurorul dispune trimiterea in judecata

a,b

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)