avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
ac
a_diaconu a scris:

cristian i a scris:

masura preveniva se revoca

a.din oficiu sau la cerere
b.dc au incetat temeiurile care au determinat-o
c.dc a fost luata cu incalcarea prevederilor legale

a,b

ART. 242
Revocarea măsurilor preventive şi înlocuirea unei măsuri preventive cu o altă măsură preventivă
(1) Măsura preventivă se revocă, din oficiu sau la cerere, în cazul în care au încetat temeiurile care au determinat-o ori au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii, dispunându-se, în cazul reţinerii şi arestării preventive, punerea în libertate a suspectului ori a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză.

rasp barem ab

la c si eu sunt derutat

ori e alt remediu(calea de atac) ori nu o ia ca e incompleta...
grila apartine lui Vasilică Danilet
pai chiar daca e alt remediu tot revocareacristian i a scris:

a_diaconu a scris:

cristian i a scris:

masura preveniva se revoca

a.din oficiu sau la cerere
b.dc au incetat temeiurile care au determinat-o
c.dc a fost luata cu incalcarea prevederilor legale

a,b

ART. 242
Revocarea măsurilor preventive şi înlocuirea unei măsuri preventive cu o altă măsură preventivă
(1) Măsura preventivă se revocă, din oficiu sau la cerere, în cazul în care au încetat temeiurile care au determinat-o ori au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii, dispunându-se, în cazul reţinerii şi arestării preventive, punerea în libertate a suspectului ori a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză.

rasp barem ab

la c si eu sunt derutat

ori e alt remediu(calea de atac) ori nu o ia ca e incompleta...
grila apartine lui Vasilică Danilet

pai chiar daca e o cale de atac, tot revocarea se va dispune, pe calea contestatiei.
nu se dispune respingerea propunerii in calea de atac?
cristian i a scris:

nu se dispune respingerea propunerii in calea de atac?

cred ca se si revoca, ca incheierea primei instante e executorie.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)