avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

Patrick_ a scris:

Poate fi imaginată această infracțiune fără componenta de lipsire de libertate?

cand profita de neputinta victimei de a-si exprima vointa, cand gagica e beata crita, atunci nu mai e lipsire de libertate.

Încearcă vezi lipsirea de libertate în vizinea noului cod, văzând și alin. 2 a art. 205 CP.

mosinutza a scris:

in cazul grilei cu concursul ideal intre ultraj si omor, s-ar putea retine situatia in care politistul ia declaratia unui martor, iar tu ii lovesti pe amandoi cu masina, ranindu-l pe politist, dar omorandu-l pe celalalt?

Depinde de situatie, l-a lovit intentionat, l-a lovit din culpa, i-a ,,scapat,, masina....
Nu stiu...
cristian i a scris:

rasp barem a

MU,nu e data o explicatie.....
facea si omul ,,un studiu sociologic,,....ca ala de la tv;)
Mirei-cu toate actele in tentativa.....
ma retrag...NB:wave:
maine ,,il atac,, din nou pe MU ,sper impreuna cu voi......

Multumim pentru grilele postate azi, nb.
mirei2012 a scris:

La infractiunile continue e posibila tentativa...ca eu nu-mi pot imagina ca nu e niciuna

Încearcă să-ți imaginezi încerci să intri într-un magazin pentru a sustrage produse „cu gândul” de intra în același mod timp de o săptămână, zilnic. :)
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
Patrick_, utilizator
Mai MU asta e zdravan ca asa imi pare cand ma uit la conferintele lui....de ce naiba spune ca apararea poate fi savarsita si din culpa (da si exemplu) la legitima aparare si la grila n-o ia? Ma sui pe pereti :angry:

In cazul leg aparari

a) nu poate dispune conf speciala a bunului folosit pt comiterea faptei in leg aparare
b) apararea trebuie comisa numai cu intentie sau praeterint
c) nu se poate dispune internarea medicala a persoanei care a initiat atacul

Ce spun alti autori...cum e?

Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)