Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
mirei2012 a scris:
La infractiunile continue e posibila tentativa...ca eu nu-mi pot imagina ca nu e niciuna
Încearcă să-ți imaginezi că-ți procuri mijloacele pentru a sustrage în fiecare zi produse de la același magazin timp de o săptămână. :)
Mai MU asta e zdravan ca asa imi pare cand ma uit la conferintele lui....de ce naiba spune ca apararea poate fi savarsita si din culpa (da si exemplu) la legitima aparare si la grila n-o ia? Ma sui pe pereti :angry:
In cazul leg aparari
a) nu poate dispune conf speciala a bunului fol pt comiterea faptei in leg aparare
b) apararea trebuie comisa nu mai cu int praeterint
c) nu se poate dispune int medicala a persoanei ce a initiat atacul
Ce spun alti autori...cum e?
Am scris in viteza si n-am verificat ce-am scris..mea culpa....grila am rezolvat-o ca ar fi corect doar a...insa Mr Univers spune ca e ab...iar in manual spune ca e posibila apararea si din culpa...cand fuge de 2 atacatori, intra in scara unui bloc si il loveste pe unul cu usa in cap...
Nedumerirea mea este daca e posibila apararea si din culpa sau trebuie savarsita numai cu intentie sau praeterintentie?