avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
cristian i a scris:

cristian i a scris:

mirei2012 a scris:

La anterioara zice bc...evident e gresit

alta

Degradarea mil

a) poate fi dispusa pe langa ped de 5 ani de inchisoare stab pt o infr din culpa
b) se executa dupa ce ped principala a fost executata sau consid executata
c) poate fi aplicata pe langa ped detentiunii pe viataâ

c-oblig pt det pe viata indiferent de culpa/intentie
b-se executa imediat ce hot ramane def

zic a

69(3) Degradarea militară poate fi aplicată condamnaţilor militari în activitate, în rezervă sau în retragere pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă pedeapsa principală aplicată este închisoarea de cel puţin 5 ani şi de cel mult 10 ani.

(2) Degradarea militară se aplică în mod obligatoriu condamnaţilor militari în activitate, în rezervă sau în retragere, dacă pedeapsa principală aplicată este închisoarea mai mare de 10 ani sau detenţiunea pe viaţă.

ped de 5 ani pt infr cu intentie -se poate aplica
de la 10 ped e oblig aplic indiferent de culpa/intentie

pt infr din culpa mai mici de 5 ani ped nu se poate aplica pt ca nu se aplica nici la alea cu intentie
inseamna ca pe intervalul 5-10 culpa se aplica tot facultativ,iar de la 11 incolo oblig
se interpreteaza prin coroborarea alineatelor......

El zice din culpa frate...iar pe intervalul 5-10 trebuie cu intentie ca vreau sau nu vreau sa aplic e alta poveste...daca nici acu nu zic bine ma mai uit maine ca sunt incuiata rau
catalin1980 a scris:

cristian i a scris:

catalin1980 a scris:

Termenul de gratie
A este un termen suspensiv in favoarea debitorului
B amana exigibilitatea
C nu impiedica compensatia
D este un termen judiciar

zic cd

Nu te las asa :)
Pe ce criterii ai eliminat ab ?

pe criteriul ,,ghici,,.....

dc era suspensiv creditorul se uita la debitor cand ala se facea peste noapte insolvabil cu mainile legate ,pt ca term suspensiv impiedica executarea silita
termen de gratie se acorda pt obligatii exigibile,nu are ce sa amane
mirei2012 a scris:

Da Catalin poate ai dreptate...dar eu n-am citit sa se exprime cineva asa...imi pare normal ca de judele zice ca imi mai da 15 zile pana sa execut nu amana exigibilitatea obilgatiei ca termenul scadentei a fost implinit deja....doar nu mi-o face exigibila din nou...la naiba...nu stiu ce sa zic...acu gandesc asa

"Liviu pop vorbeste de amanarea exigibilitatii"
Boroi zice asa:termenul de gratie este un termen suspensiv in favoarea debitorului acordat de instanta(judiciar),insa el nu afecteaza compensatia.
Ptr a opera compensatia creantele trebuie sa fie exigibile.
Termenul de gratie nu amana scadenta(exigibilitatea),el amana doar executarea silita,tocmai de asta poate opera compensatia,creanta fiind scadenta.Termenul de gratie este doar o favoare acordata debitorului.
In concluzie ACD corect
sper sa ma fi facut inteles.Bv Mirei

Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
catalin1980, utilizator
Pai cand opereaza compensatia...sigur ca sunt exigibile ...dinainte( de la scadenta) iar debitorul renunta la termenul de gratie
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
mirei2012, utilizator
eu ma bag la somn....
nb!
mersi de grile si de colaborare!
:wave:

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)