Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
cristian i a scris:
mirei2012 a scris:
La anterioara zice bc...evident e gresit
alta
Degradarea mil
a) poate fi dispusa pe langa ped de 5 ani de inchisoare stab pt o infr din culpa
b) se executa dupa ce ped principala a fost executata sau consid executata
c) poate fi aplicata pe langa ped detentiunii pe viataâ
c-oblig pt det pe viata indiferent de culpa/intentie
b-se executa imediat ce hot ramane def
zic a
69(3) Degradarea militară poate fi aplicată condamnaţilor militari în activitate, în rezervă sau în retragere pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă pedeapsa principală aplicată este închisoarea de cel puţin 5 ani şi de cel mult 10 ani.
(2) Degradarea militară se aplică în mod obligatoriu condamnaţilor militari în activitate, în rezervă sau în retragere, dacă pedeapsa principală aplicată este închisoarea mai mare de 10 ani sau detenţiunea pe viaţă.
ped de 5 ani pt infr cu intentie -se poate aplica
de la 10 ped e oblig aplic indiferent de culpa/intentie
pt infr din culpa mai mici de 5 ani ped nu se poate aplica pt ca nu se aplica nici la alea cu intentie
inseamna ca pe intervalul 5-10 culpa se aplica tot facultativ,iar de la 11 incolo oblig
se interpreteaza prin coroborarea alineatelor......
cristian i a scris:
catalin1980 a scris:
Termenul de gratie
A este un termen suspensiv in favoarea debitorului
B amana exigibilitatea
C nu impiedica compensatia
D este un termen judiciar
zic cd
Nu te las asa :)
Pe ce criterii ai eliminat ab ?
Da Catalin poate ai dreptate...dar eu n-am citit sa se exprime cineva asa...imi pare normal ca de judele zice ca imi mai da 15 zile pana sa execut nu amana exigibilitatea obilgatiei ca termenul scadentei a fost implinit deja....doar nu mi-o face exigibila din nou...la naiba...nu stiu ce sa zic...acu gandesc asa