Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Adi eu am editat si am zis banii - obl de a da, bunurile de gen obligatie de a face pentru ca o include si pe cea de predare
Cert este ca lucrurile sunt controversate
Ai art 1486 si 1488
Daca e s-o iei strict cand ii dai banuti fizic este obl de a face...daca ii dai un cec este de a da
Obl de a da - constituirea sau transmiterea unui dr real
Obl de a face - prestezi fizic
mirei2012 a scris:
Adi eu am editat si am zis banii - obl de a da, bunurile de gen obligatie de a face pentru ca o include si pe cea de predare
Cert este ca lucrurile sunt controversate
Ai art 1486 si 1488
Daca e s-o iei strict cand ii dai banuti fizic este obl de a face...daca ii dai un cec este de a da
Obl de a da - constituirea sau transmiterea unui dr real
Obl de a face - prestezi fizic
Eu stiam ca ambele sunt obligatii de a da... pana la urma si banii sunt bunuri de gen.
Controversa este ca obligatia de a da este practic de ordin juridic
Uite ce zice Vasilescu dupa care nu ma omor
Existenta obl de a da este contestata uneori fiind considerata inutila deoarece se refera doar la transmiterea sau constituirea unui dr real care fiind un efect al contractului nu ar putea fi evidentiata decat intelectual...se pare ca scoala de la cluj este aplecata spre aceasta opinie.
Pe mine ma doare capu cand aud de clasificarea asta :slap:
Controversa este ca obligatia de a da este practic de ordin juridic
Uite ce zice Vasilescu dupa care nu ma omor
Existenta obl de a da este contestata uneori fiind considerata inutila deoarece se refera doar la transmiterea sau constituirea unui dr real care fiind un efect al contractului nu ar putea fi evidentiata decat intelectual...se pare ca scoala de la cluj este aplecata spre aceasta opinie.
Pe mine ma doare capu cand aud de clasificarea asta :slap: