avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Sub sanctiunea nulitatii absolute:

a)donatorul trebuie sa il determine pe donatar ori cel putin sa prevada criteriile pe baza carora donatarul sa poata fi determinat la data la care donatia produce efecte

b)nu poate fi facuta donatia in favoarea unei persoane desemnate de donator, cu o sarcina in favoarea unei persoane alese fie de donatar, fie de un tert desemnat la randul sau, tot de catre donator

c)donatorul nu poate lasa unui tert dreptul de a l desemna pe donatar
Sub sanctiunea nulitatii absolute a contractului de locatiune, nu pot avea calitatea de locatar:

a)grefierii, atunci cand exista un litigiu de competenta instantei judecatoresti in circumscriptia careia isi desfasoara activitatea cu privire la dreptul de proprietate asupra bunului ce urmeaza sa faca obiectul locatiunii

b)mandatarii, pentru bunurile pe care sunt insarcinati sa le inchirieze, cu exceptia cazului in care au fost imputerniciti expres in acest sens

c)tutorele, in cazul in care bunul care urmeaza sa faca obiectul locatiunii face parte dintre bunurile minorului pe care il reprezinta.
Pt grila cu rasp delictuala, cred ca s-a avut in vedere art 1385 al 4.
mirei2012 a scris:

An-rolf mi-ai inseninat ziua cu Freddie :D

La grila cu raspunderea avocatul raspunde contractual...avem 1350 alin (3)...si eu nu vad in baza carui art ...”legea nu prevede altfel”...apoi omul a omis n-a facut-o cu rea credinta....parerea mea

De unde-i grila?

Hellene ...eu toata ziua am bagat numai procedura penala...nu vrei sa stii in ce hal a ajuns materia mea cenusie..aia care o mai am :P

Mirei vezi la pag 417 LP sus,este exact ex asta
saandyf a scris:

Sub sanctiunea nulitatii absolute:

a)donatorul trebuie sa il determine pe donatar ori cel putin sa prevada criteriile pe baza carora donatarul sa poata fi determinat la data la care donatia produce efecte

b)nu poate fi facuta donatia in favoarea unei persoane desemnate de donator, cu o sarcina in favoarea unei persoane alese fie de donatar, fie de un tert desemnat la randul sau, tot de catre donator

c)donatorul nu poate lasa unui tert dreptul de a l desemna pe donatar

ac

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)