avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
ras B ca nu poate depasi maximul general
Hellene daca te ajuta eu am gasit o grila a lui MU unde sub pasiv este de 8 ani si da raspuns tot viol...eu ma gandesc ca se determina in concret dar e dificil sa identifici o varsta...de ma intrebi pe mine pana pe la 12-13 ani nu cred ar putea fi sub activ la act sexual...chiar daca poate stie lucruri despre asta ...din moment ce n-are discernamant fiind considerat ca atare si de lege chiar pana la 14 de ce ar avea el reprezentarea constienta a faptei....unul de 12 ani ?

Consimtamantul copilului nu reprezinta doar acordul ci acordul constient...ma largesc aiurea ca stii foarte bine

Pe de alta parte ma gandesc ca varsta minima la act sexual forma tip este de 13 ani...iar agravanta mai mica de 13 ...dar pana unde se duce mai mica?
tedddybear a scris:

Pentru savarsirea a 35 de infractiuni de furt calificat din locuinte, retinute in concurs real, instanta a stabilit pedeapsa rezultanta de 44 ani. In aceste conditii, instanta :
a) Poate aplica detentiunea pe viata;
b) Va aplica inchisoarea de 30 de ani;
c) Va aplica inchisoarea de 44 de ani, fiind obligatoriu pentru instanta retinerea sporului de pedeapsa in cazul concursulu

b

ar fi putut aplica det pe viata dc pt cel putin una din infr concurente ped prev de lege este inchisoarea de 20 de ani sau mai mare,nu e cazul la furt calificat

an_rolf a scris:

cristian i a scris:

falsificarea unor acte contabile ale unei societati comerciale prin adaugarea de sume nereale ,urmata de inscrierea lor in contabilitatea firmei ,constituie infractiunea de

a.fals intelectual in concurs cu infr de uz de fals
b.fals in inscrisuri sub semnatura privata
c.fals in inscrisuri oficiale in concurs cu uz de fals

b????

a

cristian i a scris:

tedddybear a scris:

Pentru savarsirea a 35 de infractiuni de furt calificat din locuinte, retinute in concurs real, instanta a stabilit pedeapsa rezultanta de 44 ani. In aceste conditii, instanta :
a) Poate aplica detentiunea pe viata;
b) Va aplica inchisoarea de 30 de ani;
c) Va aplica inchisoarea de 44 de ani, fiind obligatoriu pentru instanta retinerea sporului de pedeapsa in cazul concursulu

b

ar fi putut aplica det pe viata dc pt cel putin una din infr concurente ped prev de lege este inchisoarea de 20 de ani sau mai mare,nu e cazul la furt calificat

exact, bravo

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)