avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
saandyf a scris:

Fapta functionarului care primeste o suma de bani sau un alt folos pentru un act efectuat, prin incalcarea atributiilor de serviciu, dupa efectuarea acelui act nelegal, constituie:

a)doar infractiunea de luare de mita
b)doar infractiunea de abuz in serviciu
c)atat infractiunea de luare de mita cat si infractiunea de abuz in serviciu.

revin la grila mea ca tot nu sunt lamurita de ce este c) varianta corecta si nu a). Infractiunea de abuz in serviciu nu e subsidiara? Poate cineva sa imi explice de ce e corect c)?
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
saandyf, utilizator
Uciderea la cer victimei si inlesnirea sinuciderii

a) nu au ac obiect juridic generic
b) nu presupun in nicio situatie ca faptuitorul sa exercite in mod direct actiunea de ucidere a victimei
c) prezinta in toate situatiile aceeasi urmare imediata

-au acelasi ob juridic generic
-doar la inlesnire nu exercita in mod direct actiunea ca la ucidere exercita
-urmarea e moartea /incercarea de sinucidere

eu nu vad o varianta corecta
saandyf a scris:

saandyf a scris:

Fapta functionarului care primeste o suma de bani sau un alt folos pentru un act efectuat, prin incalcarea atributiilor de serviciu, dupa efectuarea acelui act nelegal, constituie:

a)doar infractiunea de luare de mita
b)doar infractiunea de abuz in serviciu
c)atat infractiunea de luare de mita cat si infractiunea de abuz in serviciu.

revin la grila mea ca tot nu sunt lamurita de ce este c) varianta corecta si nu a). Infractiunea de abuz in serviciu nu e subsidiara? Poate cineva sa imi explice de ce e corect c)?

Eu la asta am gresit dar m-am mai gandit...abuzul este subsidiara daca nu poti lua nimic...dar in speta noastra ma gandesc ca luarea de mita este pentru primirea banilor ulterior dar pentru actul nelegal se poate retine abuz in serviciu ca presupune producerea unei vatamari a drepturilor...pare a fi cam trasa de par...dar banuiesc ca asta e ratiunea

Poate ne explica mai limpede spartacus ca el a zis bine din prima
spartacuuus a scris:

b) nu presupun in nicio situatie ca faptuitorul sa exercite in mod direct actiunea de ucidere a victimei

Si eu am zis ca tine...in cazul ucid la cererea victimei este posibila actiunea directa de ucidere...insa autorul ia bun b :-/

Ma gandeam ca toata lumea vede ca autorul si doar eu is plecata cu sorcova...n-as baga mana in foc ca nus :P
mirei2012, utilizator
mirei2012 a scris:

spartacuuus a scris:

Si eu am zis ca tine...in cazul ucid la cererea victimei este posibila actiunea directa de ucidere...insa autorul ia bun b :-/

Ma gandeam ca toata lumea vede ca autorul si doar eu is plecata cu sorcova...n-as baga mana in foc ca nus :P

eu zic ca aici e tot indirecta actiunea, fiind la cererea explicita, serioasa.... a victimei, chiar daca autorul exercita actiunea si nu victima. Parerea mea.
saandyf, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)