avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar sa elibereze locuinta?

Buna seara,

Am si eu o situatie. Am cumparat un apartament si in contractul de vanzare cumparare a fost trecuta o clauza precum ca vechiul proprietar poate continua sa stea in apartament 60 de zile de la incheierea contractului , adica pana pe 17 septembrie ( doamna promitand ca va pleca mai repede decat acest termen, in momentul in care isi va gasi o garsoniera de cumparat).
Intre timp si-a cumparat garsoniera si potrivit chiar spuselor dansei se poate muta oricand, dar nu o face pentru ca are intelegere verbala cu vanzatorii garsonierei sa-i lase sa mai locuiasca acolo pana cand acestia vor decide sa se mute.
Intrebarea mea este: cum o putem constrange sa elibereze apartamentul avand in vedere ca dansa este acum proprietara unei locuinte in care se poate muta oricand doreste?
Noi am incercat sa ne facem buletinele pe adresa de acolo in scopul de a incepe pregatirile pentru renovare (debransare caldura, montare contor de gaze), dar cei de la evidenta populatiei ne-au spus ca nu se poate pentru ca nu locuim acolo. Este adevarat?

Multumesc frumos.

Cei de la politie sunt .......Daca aveti contractul de vanzare-cumparere original trebuie sa va faca actele pe acea adresa.Sectoristul ce treaba are?Puteti sa nu stati la acea adresa, sa aveti n case dar va alegeti domiciliu acolo asa ca sa va faca acte.Daca vechea proprietara nu pleaca o evacuati in instanta, sa respecte termenul respectiv .Data viitoare cand mai cumparati un apartament,o casa micsorati termenul sau solicitati eliberarea imediata a apartamentului/casa decat sa va mai complicati.
Art. 86 NCC

Dreptul la domiciliu şi reşedinţă

(1) Cetăţenii români au dreptul să îşi stabilească ori să îşi schimbe, în mod liber, domiciliul sau reşedinţa, în ţară sau în străinătate, cu excepţia cazurilor anume prevăzute de lege.

(2) Dacă prin lege nu se prevede altfel, o persoană fizică nu poate să aibă în acelaşi timp decât un singur domiciliu şi o singură reşedinţă, chiar şi atunci când deţine mai multe locuinţe.


Art. 24 legea 105/96
(1) Cetatenii romani cu domiciliul in Romania au dreptul sa-si stabileasca sau sa-si schimbe domiciliul ori resedinta in orice localitate din tara, in conditiile legii.
(2) Persoanele fizice prevazute la alin. (1) nu pot avea, in acelasi timp, decat un singur domiciliu si o singura resedinta. In cazul in care acestea detin mai multe locuinte isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele.
Art. 25
(1) Domiciliul persoanelor fizice prevazute in art. 24 este la adresa din localitatea unde acestea isi au locuinta statornica.

Art. 26
Resedinta este locuinta la care persoanele prevazute in art. 24 locuiesc temporar, alta decat cea de domiciliu.
Art. 27
(1) Stabilirea domiciliului sau, dupa caz, inscrierea mentiunii de stabilire a resedintei in cartea de identitate se face la cererea persoanei fizice interesate, care declara pe propria raspundere adresa la care are locuinta asigurata.
(2) Declaratia se da in scris si se semneaza in fata unei persoane autorizate din cadrul formatiunii de evidenta a populatiei.


Problema la dvs nu e ca stati sau nu in acea locuinta, ci ca ati permis vanzatorului sa stea acolo, asta inseamna ca ori va faceti buletin la adresa cu permisiunea vanzatorului ( locatarului) , fie asteptati pana la 18 sept.
De evacuat pana pe 18 sept nu-l veti evacua.


salu am si eu o problema,in luna martie am cumparat o casa iar propietarul nu vrea sa mai plece lam dat in judecata pt al evacua dar judecatorul a invocat lipsa de interes din partea mea,imi poate explica cineva ce inseamna aceasta lipsa de interes

„Lipsa de interes” poate însemna multe. Ar fi trebuit să dați mai multe date referitoare la clauzele contractului de vânzare-cumpărare sau la modalitatea prin care ați dobândit proprietatea respectivă.

De regulă lipsa de interes se invocă de către instanță în cazurile în care reclamantul își poate realiza dreptul pretins prin cererea de chemare în judecată prin altă modalitate, deci nu mai e nevoie de o hotărâre judecătorească.

Prin ce modalitate ați cumpărat casa? Probabil că puteți să-l evacuați pe fostul proprietar fără să aveți nevoie de o hotărâre judecătoarească.
Noi am incercat sa ne facem buletinele pe adresa de acolo in scopul de a incepe pregatirile pentru renovare (debransare caldura, montare contor de gaze), dar cei de la evidenta populatiei ne-au spus ca nu se poate pentru ca nu locuim acolo.



Toate utilitatile le puteti trece pe numele Dv s inclusiv internet telefon televiziune pe baza actului de proprietate fara a avea buletinul pe adresa respectiva. Si eu am cumparat o casa si am trecut utilitatile pe numele meu fara a avea buletinul pe adresa respectiva ci pe baza actului de proprietate, in cazul D vs contractul de vanzare cumparare !





Alte discuții în legătură

Scoatere din evidenta locativa goto goto Buna ziua! Am urmatorea problema. Am cumparat un apartament in 2007 de la o persoana, sa ii zicem M. Inainte de a cumpara apartamentul, acolo au locuit fiica ... (vezi toată discuția)
Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat ... uncetatean uncetatean Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat fără acordul proprietarului?(nu e vorba de viza de flotant) .Având în vedere ca buletinul se ... (vezi toată discuția)