avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar sa elibereze locuinta?

Buna seara,

Am si eu o situatie. Am cumparat un apartament si in contractul de vanzare cumparare a fost trecuta o clauza precum ca vechiul proprietar poate continua sa stea in apartament 60 de zile de la incheierea contractului , adica pana pe 17 septembrie ( doamna promitand ca va pleca mai repede decat acest termen, in momentul in care isi va gasi o garsoniera de cumparat).
Intre timp si-a cumparat garsoniera si potrivit chiar spuselor dansei se poate muta oricand, dar nu o face pentru ca are intelegere verbala cu vanzatorii garsonierei sa-i lase sa mai locuiasca acolo pana cand acestia vor decide sa se mute.
Intrebarea mea este: cum o putem constrange sa elibereze apartamentul avand in vedere ca dansa este acum proprietara unei locuinte in care se poate muta oricand doreste?
Noi am incercat sa ne facem buletinele pe adresa de acolo in scopul de a incepe pregatirile pentru renovare (debransare caldura, montare contor de gaze), dar cei de la evidenta populatiei ne-au spus ca nu se poate pentru ca nu locuim acolo. Este adevarat?

Multumesc frumos.

Buna ziua, problema este relative simpla, atat timp cat detineti acel nou apartament in baza unui contract de vanzare cumparare autentificat automat sau facut si modificarile in cartea funciara, Practic dvs puteti merge oricand sa va faceti bulletin la adresa apartamentului pe care il detineti, indifferent de cine locuieste in el, Mergeti cu acel contract de vanzare cumparare si cu extrasul de la cartea funciara si va faceti fara problem cartea de identitate.
In ce-l priveste pe vechiul proprietar, dupa expirarea celor 60 de zile stabilite prin contract daca nu paraseste de buna voie apartamentul, ii faceti mai intai o notificare apoi daca nu se conformeaza o actiune de evacuare. Nu ne mai intereseaza daca are sau nu o alta proprietate intrucat ea nu mai detine acel apartament in baza unui titlu valabil. Dupa ce aveti sentinta evacuarea se va face cu executorul judecatoresc. Sa-I bagati cheltuieli de judecata alta data sa respecte legea.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din evidenta locativa goto goto Buna ziua! Am urmatorea problema. Am cumparat un apartament in 2007 de la o persoana, sa ii zicem M. Inainte de a cumpara apartamentul, acolo au locuit fiica ... (vezi toată discuția)
Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat ... uncetatean uncetatean Un chirias își poate face buletin la adresa unde a inchiriat fără acordul proprietarului?(nu e vorba de viza de flotant) .Având în vedere ca buletinul se ... (vezi toată discuția)